Ξεκίνησε το κυνήγι για το calendar Slam ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 - 4:34

Ο ταλαντούχος Holger Rune κέρδισε τις εντυπώσεις και πήρε ένα σετ από τον σπουδαίο Novak Djokovic, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων όμως "καθάρισε" το παιχνίδι στα δυο επόμενα σετ, βελτίωσε το ρεκόρ του για φέτος στα major στο 22-0 νίκες και ξεκίνησε δυνατά για τον στόχο του calendar-year Grand Slam.

Ο Novak Djokovic έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του στο US Open, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι και κερδίζοντας τον ενθουσιώδη, εμπνευσμένο και πολύ ταλαντούχο 18χρονο Holger Rune, με 6-1, 6-7 (5), 6-2, 6-1.

Ο Rune πάντως κέρδισε δίχως αμφιβολία το κοινό και τις εντυπώσεις, αφού έκανε ένα τρομερό 2ο σετ, κοίταξε στα μάτια τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και στο τέλος κατάφερε και να το κατακτήσει στο tie-break, παρότι νωρίτερα είχε απωλέσει προβάδισμα με 3-0.

Παρόλα αυτά η προσπάθειά του δεν μπόρεσε να συνεχιστεί, αφού αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα με τις κράμπες στα δυο επόμενα σετ. Αντίθετα, ο Djokovic κράτησε αμειώτο ρυθμό και πολύ υψηλό επίπεδο στα δυο αυτά σετ έχασε μόλις 3 games, για να φτάσει χωρίς να νιώσει κίνδυνο στην τελική επικράτηση, έπειτα από 2 ώρες και 15 λεπτά.

Αυτή ήταν η 76η νίκη του Djokovic στα γήπεδα του US Open (76-12), όπου διεκδικεί τον 4ο τίτλο του, μετά από το 2011, το 2015 και το 2018. Συνολικά βελτίωσε το ρεκόρ του σε Grand Slam διοργανώσεις στο 318-45 νίκες και έκανε το πρώτο βήμα για τον 21ο τίτλο του σε Slam, με τον οποίο θα ξεπεράσει τους Roger Federer και Rafael Nadal.

Παράλληλα, έκανε το πρώτο βήμα για το ασύλληπτο ρεκόρ του calendar Slam, να κερδίσει δηλαδή και τα 4 majors την ίδια χρονιά, κάτι που έχει να συμβεί από το 1969 και τον Rod Laver.

Στον 2ο γύρο του νεοϋορκέζικου τουρνουά, ο 34χρονος Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Tallon Griekspoor, που πέτυχε μια μεγάλη για τα δεδομένα του νίκη, αποκλείοντας στον 1ο γύρο τον Jan-Lennard Struff, έπειτα από μάχη στα 5 σετ, με 2-6, 7-6 (3), 4-6, 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots