Επίθεση στη συνέντευξη του Στέφανου για τα toilet breaks! (vid)

 
Επίθεση στη συνέντευξη του Στέφανου για τα toilet breaks! (vid)
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε επίθεση για τα toilet breaks από Αμερικανό δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου του, μένοντας παρόλα αυτά ψύχραιμος καθόλη τη διάρκεια. Όπως είπε δεν παρενέβη κανέναν κανονισμό, ούτε έδειξε ασέβεια προς κανέναν αντίπαλο.

Κάτι που δεν συνηθίζεται είδαμε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τη νίκη του επί του Adrian Mannarino στο US Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δέχθηκε αυστηρή κριτική κατά τη διάρκεια της συνέντευξης από τον δημοσιογράφο της New York Times, Ben Rothenberg, εξαιτίας των μεγάλων σε διάρκεια toilet breaks που παίρνει στους αγώνες του. Ξεκινώντας από μια ερώτηση, οι δυο τους κατέληξαν να κάνουν διάλογο, με τον Στέφανο πάντως να είναι πολύ ήρεμος και να απαντάει καλοπροαίρετα σε όλες τις απορίες και τις ενστάσεις του δημοσιογράφου.

Δημοσιογράφος: "Τι πιστεύεις για τα σχόλια που έκανε ο Andy Murray τις προάλλες;"

Τσιτσιπάς: "Είπα πως πρέπει να το συζητήσουμε οι δυο μας. Δεν παραβίασα κανέναν κανονισμό. Υπάρχει ένας κανονισμός ο οποίος δεν καθορίζει τον χρόνο που μπορείς να ξοδέψεις στην τουαλέτα. Είναι σημαντικό να πάρεις τον χρόνο σου, αν τον χρειάζεσαι."

Δημοσιογράφος: "Γιατί είναι τόσο σημαντικό να πηγαίνεις στα αποδυτήρια;"

Τσιτσιπάς: "Είναι σημαντικό. Πρώτα απ' όλα, κουβαλάς λιγότερο βάρος με όλον αυτόν τον ιδρώτα. Νιώθεις αναζωογονημένος, νιώθεις φρέσκος και δεν έχεις όλον αυτόν τον ιδρώτα να σε ενοχλεί στο πρόσωπο, στα δάχτυλα, σε όλο σου το σώμα. Νιώθεις καλύτερα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό το break. Για κάποιον άλλον πιθανότατα όχι. Ο καθένας έχει τον δικό του χρόνο. Εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο γρήγορος γίνεται. Μερικές φορές απλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο, αυτό είναι όλο."

Δημοσιογράφος: "Το κοινό αποδοκίμαζε ξανά απόψε, όταν επέστρεψες στο court. Μετά από τα λόγια του Andy και ακόμα δυο παικτών, δεν σκέφτηκες ότι πρέπει να κάνεις γρηγορότερα;"

Τσιτσιπάς: "Ναι."

Δημοσιογράφος: "Και πάλι όμως έκανες 7 λεπτά σήμερα στο break."

Τσιτσιπάς: "Θέλω να μάθω, ποιος είναι ο κανονισμός;"

Δημοσιογράφος: "Ανεξάρτητα με τον κανονισμό, ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος μ' αυτό."

Τσιτσιπάς: "Ναι, αλλά υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να ακολουθούμε, σωστά; Αν παραβιάσω κάποιον κανονισμό, τότε είμαι λάθος. Αν δεν παραβιάζω κανέναν κανονισμό, τότε ποιο είναι το ζήτημα;"

Δημοσιογράφος: "Υποθέτω ο κόσμος, όπως είπε και ο Murray, έχει κάποιος άγραφους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να γίνεται σεβαστός ο χρόνος του αντιπάλου, που μ' αυτό τον τρόπο μπορεί να μη γίνεται καθόλου σεβαστός."

Τσιτσιπάς: "Εντάξει. Έχω και γω μια ερώτηση για σένα. Δεν ασχολούμαι με το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά υπήρχε η εποχή που το έκανα, όταν ήμουν νεότερος. Μπορείς να τσεκάρεις πόσο χρόνο έκανε ο Andy Murray με τον Novak Djokovic στον τελικό που έπαιξαν εδώ, στο break του πριν το 5ο σετ;"

Δημοσιογράφος: "Ήταν λιγότερο από 3 λεπτά, το έχω τσεκάρει."

Τσιτσιπάς: "Εντάξει. 3 λεπτά  παραπάνω κάνουν διαφορά, σωστα;"

Ο ίδιος δημοσιογράφος επανήλθε λίγο αργότερα στη συνέντευξη και ρώτησε ακόμα τον Στέφανο ποιος τον επηρεάζει και από ποιον δέχεται συμβουλές. Ο Έλληνας τενίστας απάντησε: "Δεν με επηρεάζει κανείς. Είναι απλά οι προσωπικές μου ανάγκες. Κάποιοι παίκτες χρειάζονται, όπως γνωρίζουμε, πάνω από 25 δευτερόλεπτα ανάμεσα στους πόντους. Είναι αλήθεια, συμβαίνει. Δεν έχω τίποτα εναντίον κανενός παίκτη, ποτέ δεν διαμαρτύρομαι γι' αυτά που κάνουν οι άλλοι παίκτες. Από τότε που ήμουν μικρός, οι γονείς μου μού δίδαξαν να μη δίνω έμφαση στο τι κάνουν οι άλλοι και να συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου, να κάνω τη δουλειά μου. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί παίκτες κριτικάρουν άλλους παίκτες, ή ρίχνουν μεγάλο βάρος σ' αυτό. Το παιχνίδι είναι αυτό. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Απλά δεν το καταλαβαίνω. Τα έκανα όλα σωστά, αν δεν το είχα κάνει, θα είχα τιμωρηθεί. Και συμφωνώ με το να τιμωρηθώ αν δεν κάνω κάτι σωστά. Θα έπρεπε να πάρω κάποια ποινή ή κάποιο πρόστιμο μετά."

Τέλος, ένας άλλος δημοσιογράφος ρώτησε τον Στεφ για τις αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών κατά την επιστροφή του στο court μετά το toilet break: "Ο κόσμος αγαπάει το άθλημα, έρχεται για να δει τένις. Δεν έχω τίποτα εναντίον του κοινού, αγαπώ τον κόσμο. Απλά μερικοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν, αυτό είναι όλο. Δεν έχουν παίξει τένις σε υψηλό επίπεδο για να καταλάβουν πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουμε. Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα μικρό διάλειμμα για να κάνεις ό,τι χρειάζεται να κάνεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots