Έφτασε τις 50 νίκες στη σεζόν ο Τσιτσιπάς! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Garrett Ellwood/USTA
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:32

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Adrian Mannarino με 3-1 σετ, προκρίθηκε στους "32" του US Open και ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τις 50 νίκες στη φετινή σεζόν!

Για ακόμα ένα παιχνίδι στο Arthur Ashe Stadium, o Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό στην επιφάνεια όταν χρειάστηκε να το κάνει και πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4, 6-7 (4), 6-0 επί του Adrian Mannarino.

Ο Στέφανος πέτυχε 27 άσους σήμερα, τους περισσότερους από κάθε άλλον αγώνα της καριέρας του, ενώ συνολικά είχε 53 winners και υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη. Ο Mannarino από την πλευρά του είχε 26 winners (6 άσους) και έκανε 37 αβίαστα λάθη.

Έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση ο Στεφ, που προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα games και διατήρησε χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα έως και το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Και στο 2ο σετ ήρθε ένα γρήγορο break για τον Τσιτσιπά, στο 3ο game, χάρη στο οποίο πέρασε μπροστά με 2-1. Όπως και στο προηγούμενο σετ, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν απειλήθηκε με break point και έφτασε εύκολα μέχρι την κατάκτηση του σετ στο 10o game.

Στο 3ο σετ ο Mannarino ανέβασε την απόδοσή του και είχε το μοναδικό του break point σε ολόκληρο τον αγώνα, στο 2ο game (0-1, 30-40). Δεν το αξιοποίησε, όμως ήταν αισθητά βελτιωμένος και κατάφερε να μείνει στο σετ μέχρι το τέλος και να κάνει στη συνέχεια ένα εκπληκτικό tie-break, που το κατέκτησε με 7-4.

Φάνηκε όμως να μην έχει περισσότερες δυνάμεις ο 33χρονος Γάλλος, που δεν είχε κακό ξεκίνημα στο 4ο σετ, όμως μόλις ο Στέφανος ανέτρεψε το 2o game και από το 40-0 έκανε break, τελείωσαν όλα για τον Mannarino, που φαινόταν να μην είναι στο 100% του και να μην μπορεί να κυνηγήσει όλες τις μπάλες. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να έρθουν άλλα 2 break για τον Στεφ και ένα άνετο 6-0 για το κλείσιμο της αναμέτρησης.

Αυτή ήταν η 50ή νίκη του Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν (50-14) και έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει σ' αυτόν τον αριθμό, με τον 2ο για φέτος σε νίκες Andrey Rublev να είναι αρκετά πίσω του, με 43 νίκες στο 2021 (43-14).

Στο US Open μόλις για 2η φορά προκρίθηκε στον 3ο γύρο ο Στέφανος, ο οποίος θα διεκδικήσει την Παρασκευή την πρώτη του πρόκριση στην τελική 16άδα, με αντίπαλο τον 18χρονο Carlos Alcaraz. Ο ταλαντούχος Ισπανός είχε κερδίσει λίγες ώρες πριν τον Arthur Rinderknech με 7-6 (6), 4-6, 6-1, 6-4 και θα αντιμετωπίσει για 1η φορά στην καριέρα του τον Τσιτσιπά, που βρίσκεται στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots