Η 19χρονη Fernandez "εκθρόνισε" την Osaka (vid)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © USTA
tn team Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 - 5:27

Τρεις μέρες πριν τα 19α γενέθλιά της, η Leylah Fernandez πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της, βγάζοντας εκτός US Open την περσινή πρωταθλήτρια, Naomi Osaka. Η Osaka είχε προηγηθεί με σετ, ενώ στο 2ο σετ είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη!

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη έκπληξη της νίκης του 18χρονου Carlos Alcaraz επί του Στέφανου Τσιτσιπά, μια ακόμα έκπληξη έλαβε χώρα στο Arthur Ashe Stadium, με την ούτε 19χρονη Leylah Fernandez να κερδίζει τη Naomi Osaka, με 5-7, 7-6 (2), 6-4.

Όχι μόνο επέστρεψε από σετ πίσω η νεαρή Καναδή, έχοντας απέναντί της την 3η καλύτερη παίκτρια της παγκόσμιας κατάταξης και την υπερασπίστρια του τίτλου στο US Open, αλλά κατάφερε και να ανατρέψει το 2ο σετ, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Συγκεκριμένα, η Osaka είχε κάνει ένα break στο 11ο game του 1ου σετ και το έκλεισε στο σερβίς της με 7-5, ενώ το ίδιο έκανε και στο 2ο σετ, κάνοντας το break για το 6-5 και έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει στη συνέχεια για το 7-5 και την πρόκριση.

Η Fernandez κατάφερε ωστόσο να κάνει το break back και να στείλει το σετ στo tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Στο αποφασιστικό σετ η νεαρή Καναδή προηγήθηκε με 2-0 και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της με break point, διατηρώντας το πάνω χέρι έως το τέλος, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και τον σπουδαίο θρίαμβό της έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά θα βρεθεί στον 4ο γύρο ενός Grand Slam η Fernandez, η οποία θα αντιμετωπίσει την πολύ φορμαρισμένη Angelique Kerber, που νωρίτερα ξεπέρασε επίσης με ανατροπή το εμπόδιο της Sloane Stephens, με 5-7, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots