H συμβουλή του Medvedev στον Τσιτσιπά

 
H συμβουλή του Medvedev στον Τσιτσιπά
tn team Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:55

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο Daniil Medvedev έδωσε τη συμβουλή του στον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ μίλησε για μια ακόμα φορά για τον εμβολιασμό και την επιθυμία του να μην αποκαλύψει στο μέλλον αν θα κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Σε μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, ο Daniil Medvedev κλήθηκε να δώσει τη δική του συμβουλή στον Στέφανο Τσιτσιπά, για το πως να κερδίσει πίσω το κοινό της Νέας Υόρκης. Θυμίζουμε πως ο 25χρονος Ρώσος είχε αποδοκιμαστεί από το κοινό του US Open το 2019 εξαιτίας της συμπεριφοράς του στην αναμέτρησή του με τον Feliciano Lopez στον 3ο γύρο, όπου μέσα στα νεύρα του τράβηξε την πετσέτα του από ένα ball boy που του την έφερε. Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και στα επόμενα παιχνίδια του Medvedev, που όμως κατάφερε τη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά να πάρει μαζί του τον κόσμο και να κάνει εκείνη την τρομερή πορεία μέχρι τον τελικό.

"Όλοι χρειαζόμαστε να βγούμε λίγο έξω για να αλλάξουμε, κάποιος μπορεί να κάνει 5 λεπτά, κάποιος 6, κάποιος 8. Έγινε αυτό που έγινε στον αγώνα του με τον (Andy) Murray, αποδοκιμάστηκε, τουλάχιστον μην βγεις ξανά για 8 λεπτά μετά απ' αυτό. Και εκείνος αυτό έκανε. Αν θυμάστε το 2019, έκανα ένα λάθος, δεν συνέχισα όμως να το κάνω σε κάθε αγώνα μου. Αν το έκανα το κοινό δεν θα άλλαζε στάση. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω. Έχει τη δική του ζωή όμως και πιθανότατα δεν θα ακούσει τη συμβουλή μου", ήταν η απάντηση του Medvedev.

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε, αναφέρθηκε ένα δημοσίευμα του Sports Illustrated, σύμφωνα με το οποίο, το 75% των παικτών του τένις δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα. Ο Medvedev ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι είναι πιθανότερο να αλλάξει αυτό το ποσοστό, ή να φτάσει στο calendar Grand Slam ο Djokovic.

"Πιστεύω πως αυτό με τους παίκτες να εμβολιάζονται θα αλλάξει γρηγορότερα. Αλλά δεν ξέρω πως βρήκε αυτά τα νούμερα το δημοσίευμα του Sports Illustrated, γιατί ξέρω πολλούς παίκτες που έχουν εμβολιαστεί και απλά δεν το έχουν πει για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα να μιλήσουμε για τον εαυτό μου, εγώ θέλω να κρατήσω το ιατρικό μου ιστορικό απόρρητο. Και αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, τον Covid, έναν τραυματισμό στον ώμο, στον καρπό, στον αστράγαλο, οτιδήποτε. Όπως και ο καθένας μας, μπορεί να έχω κάποια προβλήματα με την υγεία μου και να μην επιθυμώ να το γνωρίζουν οι αντίπαλοί μου. Πάντως αμφιβάλλω ότι αυτό το νούμερο ισχύει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots