Σάκκαρη: "Δεν θα επηρεαστεί μακροπρόθεσμα ο Στέφανος - θα έχει πάντα τη στήριξή μου"

 
Σάκκαρη: "Δεν θα επηρεαστεί μακροπρόθεσμα ο Στέφανος - θα έχει πάντα τη στήριξή μου"
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 0:06

H Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την πολύ καλή της εμφάνιση στον αγώνα της με την Petra Kvitova, την επόμενη αναμέτρησή της στο US Open, απέναντι στην Bianca Andreescu, ενώ για μια ακόμα φορά ρωτήθηκε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις την Petra γιατί χτυπάει πολύ δυνατά την μπάλα και επίσης είναι αριστερόχειρας, κάτι που κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο δύσκολη. Ήμουν προετοιμασμένη για να επιστρέψω... φωτοβολίδες. Είμαι πολύ χαρούμενη με τον τρόπο που σέρβιρα, τον τρόπο που επέστρεφα και με τη συμπεριφορά μου στο γήπεδο για μια ακόμα φορά", είπε η Σάκκαρη στο ξεκίνημα της σημερινής της συνέντευξης Τύπου, μετά τη νίκη της επί της Kvitova με 2-0 σετ.

Στον 4ο γύρο, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Bianca Andreescu, πρωταθλήτρια στο US Open το 2019: "Η Bianca είναι μια από τις δυσκολότερες παίκτριες στο tour. Πιστεύω θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και για τις δυο μας, την τελευταία φορά που παίξαμε ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι. Θα μείνω σ' αυτά που κάνω καλά τώρα, θα διατηρήσω την ίδια νοοτροπία και θα συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου για να μπορέσω να πάω ακόμα πιο μακριά σ' αυτό το τουρνουά."

Νωρίτερα φέτος, στα ημιτελικά του Μαϊάμι, η Μαρία είχε αντιμετωπίσει την Andreescu σε έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα, στον οποίο είχε προηγηθεί με 4-2 στο 3ο σετ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 7-6 (7), 3-6, 7-6 (4), έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά.

"Δεν θυμάμαι πολλά απ' αυτόν τον αγώνα γιατί είχαν γίνει πάρα πολλά, εννοώ όσον αφορά το τένις. Όπως είπα είναι μια από τις δυνατότερες παίκτριες στο tour. Της αρέσει να αλλάζει τον ρυθμό. Μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, να χτυπήσει δυνατά την μπάλα, να κάνει slice, drop shot, ενώ έχει και εμπειρία γιατί έχει κερδίσει μεγάλους τίτλους. Είχε πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, ήταν άτυχη με τους τραυματισμούς, αλλά είμαι σίγουρη πως την έκαναν δυνατότερη και περιμένω έναν δύσκολο αγώνα και για τις δυο μας."

Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ρωτήθηκε ξανά για τον Στέφανο Τσιτσιπά και για το αν πιστεύει πως όλο αυτό που συνέβη στο US Open, ο "θόρυβος" γύρω από τα toilet breaks του και οι αποδοκιμασίες του κοινού, μπορούν να τον επηρεάσουν και μακροπρόθεσμα: "Ξέρω καλά τον Στέφανο, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτεται, δεν μπορώ να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Ξέρω πως δεν τον νοιάζει τι λένε οι άλλοι, κάτι που είναι σωστό, γιατί είναι εκεί έξω για να παίζει τένις και όχι για να σκέφτεται τι λέει ο κόσμος. Είναι δυνατός πνευματικά και πιστεύω πως μακροπρόθεσμα δεν θα τον επηρεάσει. Είμαι σίγουρη πως δεν το έκανε επίτηδες και όπως έχω ξαναπεί, είναι πολύ έντονος στο γήπεδο, αλλά είναι πιο νωθρός όταν κάνει άλλες κινήσεις. Έχω παίξει μαζί του και ξέρω πως παίρνει το χρόνο του με τις κινήσεις του. Οπότε καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται τόσο χρόνο στα αποδυτήρια, σε καμία περίπτωση δεν το κάνει επίτηδες. Πάντα θα έχει την υποστήριξή μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots