Πέρασε και τον Nishikori o Djokovic (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kathryn Reily/USTA
tennisnews team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 0:29

Όλο και περισσότερο πλησιάζει στο calendar Slam ο Novak Djokovic, ο οποίος χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά και να παίξει 4 σετ και 3,5 ώρες, αλλά κέρδισε τον Kei Nishikori για 18η φορά σε 20 αναμετρήσεις!

Το εντυπωσιακό σερί που έχει ο Djokovic απέναντι στον Nishikori συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η πολύ εντυπωσιακή του πορεία για φέτος στα Grand Slams.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου επιβλήθηκε του Ιάπωνα με 6-7 (4), 6-3, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του US Open, φτάνοντας τις 24 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα φετινά Slams.

Έκανε ένα ακόμα βήμα προς το ιστορικό calendar-Year Grand Slam, το οποίο θα τον κάνει και πρώτο στην ιστορία σε κατακτήσεις Grand Slams στους άνδρες, αφού διεκδικεί το 21ο major του.

Ο Djokovic δεν ξεκίνησε καλά και έδειχνε αρκετά νευρικός, με τον Nishikori να κερδίζει τελικά το 1ο σετ έπειτα από μεγάλη μάχη. Ο Ιάπωνας είχε προηγηθεί με 3-1 και με 4-2, αλλά ισοφαρίστηκε σε 4-4 και αναγκάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του στο σετ. Τα κατάφερε όμως, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-4.

Ο Djokovic ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και πήρε το γρήγορο break στο 2ο σετ για να προηγηθεί με 2-1. Χρειάστηκε να σβήσει 5 break points στο 4ο game για να φτάσει στο 3-1 και άλλα 2 στο 6ο game για να φτάσει στο 4-2. Αφού διατηρήθηκε μπροστά, έκανε νέο break στο 9ο game και πήρε το σετ με 6-3.

Και στο 3ο σετ ο Nole έκανε ένα γρήγορο break για το 3-1 και αυτή τη φορά μπορεί να φαινόταν να ελέγχει περισσότερο το παιχνίδι, όμως και πάλι δυσκολεύτηκε στο σερβίς του και τελικά υπέστη το break στο 7ο game (4-3). Η αντίδραση του Σέρβου τενίστα ωστόσο ήταν άμεση και ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα, κάνοντας break στο επόμενο game για το 5-3 και σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-3, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς και ανακούφιση.

Στο 4ο σετ ο Djokovic κατάφερε να κάνει δυο ακόμα breaks, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2). Σέρβιρε στο 8ο game για τη νίκη και παρόλο που αντιμετώπισε ακόμα 2 break points, κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του αυτή τη φορά και να κάνει το 6-2, ολοκληρώνοντας τη μάχη αυτή σε 3 ώρες και 32 λεπτά.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Djokovic, σε 20 συναντήσεις με τον Nishikori. Από το US Open του 2014, όταν είχε χάσει από τον Nishikori στα ημιτελικά, o Nole μετράει 17 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Ιάπωνα τενίστα.

Στον 4ο γύρο του US Open, o κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Aslan Karatsev με τον Jenson Brooksby.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots