Νικητής στην επική μάχη με Monfils o Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Garrett Ellwood/USTA
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 1:03

O Jannik Sinner προηγήθηκε με 2-0 σετ, με break στο 3ο σετ και με 4-0 στο 4ο σετ, τελικά όμως χρειάστηκε να παίξει 5 σετ απέναντι στον καταπληκτικό Gael Monfils, τον οποίο κέρδισε τελικά σε μια επική μονομαχία, για να προκριθεί στους "16" του US Open.  

Μετά από 3 ώρες και 41 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης, ο Jannik Sinner κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Gael Monfils με 7-6 (1), 6-2, 4-6, 4-6, 6-4 και να προκριθεί στον 4ο γύρο του US Open.

Ο 20χρονος Sinner, ο οποίος δεν είχε νίκη στο κυρίως ταμπλό του US Open πριν από αυτή την εβδομάδα, είχε τον απόλυτο έλεγχο μετά από τα πρώτα δυο σετ και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε την πρόκριση χωρίς να κινδυνέψει.

Παρόλα αυτά χρειάστηκε να παίξει ακόμα 3 σετ, με τον Monfils να κάνει μια εκπληκτική προσπάθεια και να επιστρέφει στο ματς. Ο 35χρονος Γάλλος, ο οποίος γενικά παίζει πολύ καλό τένις τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε ένα απίθανο comeback, αφού και στα δυο επόμενα σετ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Στο 3ο σετ έχανε με break στο 3-4 και αμέσως έκανε δυο συνεχόμενα breaks για να το κατακτήσει με 6-4. Στο 4ο σετ έχανε με 0-4 και πάλι κατάφερε να επανέλθει, χάρη σε μια τρομερή αντεπίθεση και 6 συνεχόμενα κερδισμένα games.

Παρά την απίστευτη επιστροφή και το πείσμα του Monfils, o νεαρός Ιταλός δεν έχασε την ψυχραιμία του και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι πολύ δυνατός και στο πνευματικό κομμάτι.

Έκανε νέο break στο ξεκίνημα του 5ου σετ και προηγήθηκε με 2-0. Ο Monfils είχε ξανά την ευκαιρία να επανέλθει, χάνοντας ένα break point στο 6ο game, όπως ευκαιρίες για το διπλό break είχε και ο Sinner. Τελικά όμως άλλο break δεν υπήρξε και ο 20χρονος ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του κρατώντας το σερβίς του στο 10ο game για το 6-4.

Για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στη 16άδα ενός Grand Slam o Sinner, ο οποίος ήταν στους "16" του Roland Garros αυτή τη χρονιά και στα προημιτελικά του ίδιου τουρνουά πέρσι.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Jack Sock, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα του. O Zverev είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στο US Open, καθώς μετράει 13 διαδοχικές νίκες στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots