Djokovic: Έτσι θα ήθελα να με θυμάται ο κόσμος

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:20

Μπορεί σε μια εβδομάδα από τώρα και να έχει τους περισσότερους Grand Slams τίτλους στην ιστορία του ανδρικού τένις, αυτό όμως δεν θα έχει σημασία για την υστεροφημία του Novak Djokovic, που όπως είπε θέλει πρώτα απ' όλα να τον θυμούνται για άλλα πράγματα.  

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου στο US Open, μετά τη νίκη του επί του Kei Nishikori με 3-1 σετ, ο Djokovic ρωτήθηκε για το πως θα ήθελε να τον θυμούνται, όταν αποτελεί παρελθόν για το άθλημα. Η απάντησή του ήταν η εξής:

"Θα ήθελα ο κόσμος, ιδιαίτερα οι συνάδελφοί μου, άνδρες και γυναίκες, να με θυμούνται σαν κάποιον που άφησε και την καρδιά του έξω στο γήπεδο και ενέπνευσε ίσως άλλους παίκτες να γίνουν καλύτεροι, να βελτιωθούν και να πιστέψουν στους εαυτούς τους περισσότερο.

Είμαι παθιασμένος με τα παιδιά και με την προσχολική εκπαίδευση. Το ίδρυμά μου έχει αφοσιωθεί σε αυτό τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό είναι επίσης κάτι για το οποίο θέλω σίγουρα να με θυμούνται.

Επίσης σαν κάποιον που προσπαθεί να ζήσει τις πραγματικές αξίες της ζωής: τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη, την εκτίμηση στο παρόν, στο γεγονός πως παίζω το άθλημα που αγαπώ και είμαι πολύ πετυχημένος σ' αυτό. Πιθανότατα δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο να πουν ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο σε κάτι που αγαπούν.

Προσπαθώ να μην παίρνω τίποτα σαν δεδομένο. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να κάνεις ένα βήμα πίσω και να παρατηρήσεις τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά, εφόσον βρίσκεσαι στο παιχνίδι. Είσαι στο tour, ταξιδεύεις συνέχεια, έχεις την επόμενη πρόκληση, το επόμενο τουρνουά που πρέπει να κερδίσεις, τον επόμενο στόχο που πρέπει να πετύχεις.

Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσεις τη ζωή από την οπτική γωνία ενός άλλου, επειδή είμαι μέσα στο γήπεδο και συμβαίνουν πολλά πράγματα που θέλω να πετύχω σε αυτό το γήπεδο.

Συνολικά, θέλω να μείνει ότι είμαι ένας καλός άνθρωπος, κάποιος που οι άλλοι σέβονται ως άνθρωπο, που έχει καλό χαρακτήρα και φυσικά μετά απ' αυτά, είναι και παίκτης του τένις. Για μένα όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από τα αποτελέσματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots