Το θαύμα της Fernandez: Στον τελικό του US Open! (vid)

 
Το θαύμα της Fernandez: Στον τελικό του US Open! (vid)
tn team Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 4:38

H 19χρονη Leylah Fernandez έκανε για ακόμα μια βραδιά το "θαύμα" στο Arthur Ashe Stadium, αποκλείοντας το μεγάλο φαβορί Aryna Sabalenka, για να προκριθεί στον τελικό του US Open!

Μόλις 3 μέρες πριν έγινε 19 ετών, μόλις πριν μια εβδομάδα δεν είχε αγωνιστεί ποτέ σε δεύτερη εβδομάδα Grand Slam και σήμερα, η Leylah Fernandez, προκρίθηκε στον τελικό του US Open!

Κάνοντας και σήμερα μια πολύ μεγάλη εμφάνιση και παίζοντας χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, η νεαρή Καναδή επιβλήθηκε της Aryna Sabalenka, No.2 στον κόσμο, με 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Η Fernandez προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό, μετά τους δυο τελικούς στο Μεξικό. Τον Φεβρουάριο του 2020 είχε χάσει στον τελικό του Ακαπούλκο από την Heather Watson, ενώ τον Μάρτιο του 2021 είχε κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της, ξανά σε 250άρι τουρνουά, στο Μοντερρέι επί της Viktorija Golubic.

Αυτή τη φορά ο τελικός θα είναι σε ένα Grand Slam και είχε πολύ δύσκολη διαδρομή για να φτάσει μέχρι εδώ. Στον 1ο γύρο έπρεπε να κερδίσει την Ana Konjuh και στον 2ο γύρο την Kaia Kanepi με τα πολύ βαριά χτυπήματα. Στον 3ο γύρο έβγαλε εκτός την περσινή πρωταθλήτρια, Naomi Osaka, στον 4ο γύρο την φορμαρισμένη Angelique Kerber, στα προημιτελικά την επίσης φορμαρισμένη Elina Svitolina και σήμερα την Aryna Sabalenka.

Ήταν ένας αμφίρροπος ημιτελικός, με την Sabalenka να νιώθει την πίεση και να κάνει πολλά λάθη, αλλά να δείχνει και ότι ήθελε πάρα πολύ αυτή τη νίκη, πανηγυρίζοντας πολύ έντονα ορισμένους κρίσιμους πόντους.

Η Λευκορωσίδα πάντως πέταξε πολλές ευκαιρίες στο 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 3-0 και με 4-1, είχε ένα break point στο 3-4, 30-40 και ακόμα ένα - που ήταν και set point - στο 5-6, 30-40, όμως τίποτα απ' αυτά δεν πήγε καλά για εκείνη και η Fernandez έστειλε το σετ στο tie-break, όπου επίσης ήταν πιο ψύχραιμη και το κατέκτησε με 7-3.

Η Sabalenka άνοιξε με break και το 2ο σετ για να προηγηθεί με 2-0. Η Fernandez ισοφάρισε ξανά άμεσα, αλλά έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και η Λευκορωσίδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να προηγηθεί με 5-4 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-4 στη συνέχεια.

Για πρώτη φορά σε ένα σετ, η Fernandez έκανε πρώτη το break στη συνέχεια, για να φτάσει κοντά στη νίκη, όταν έκανε το 4-2. Η Sabalenka την ισοφάρισε, αλλά η Καναδή για ακόμα μια φορά έδειξε αξιοθαύμαστη ωριμότητα, κράτησε το σερβίς της για το 5-4 και ακολούθησε ένα πολύ κακό game από τη Sabalenka, για το break και το 6-4. Η Λευκορωσίδα έκανε 3 αβίαστα λάθη στη σειρά, τα δυο με double faults, για να βρεθεί στο 0-40, ενώ στο μοναδικό της match point η Fernandez την πίεσε στο forehand και δεν μπόρεσε να επιστρέψει τη μπάλα.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη της Fernandez απέναντι σε Top 10 παίκτρια και η 4η συνολικά στην καριέρα της. Στον τελικό του Σαββάτου, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού, όπου η δική μας Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη 18χρονη Emma Raducanu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots