US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Novak Djokovic (© Garrett Ellwood/USTA)
Novak Djokovic (© Garrett Ellwood/USTA) Alexander Zverev (© Darren Carroll / USTA)
tennisnews team Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:03

Ο Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev αναζητώντας τη ρεβάνς που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο calendar Slam, ενώ ο Daniil Medvedev θα παίξει στον άλλον ημιτελικό με τον Felix Auger-Aliassime. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Ημέρα ημιτελικών για το τουρνουά των ανδρών σήμερα στο US Open, με δυο πολύ σπουδαία παιχνίδια να διεξάγονται στο Arthur Ashe Stadium.

Πρώτος θα είναι ο αγώνας του Daniil Medvedev με τον Felix Auger-Aliassime, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Ο Medvedev είναι το μεγάλο φαβορί σ' αυτή την αναμέτρηση και θα διεκδικήσει τη 2η πρόκρισή του στον τελικό του US Open μετά το 2019 και την 3η συνολικά σε ένα Slam. Αντίθετα, για 1η φορά θα βρεθεί σε έναν τόσο μεγάλο ημιτελικό ο Auger-Aliassime.

Αυτή θα είναι μόλις η 2η συνάντηση των δυο παικτών στο tour. Η πρώτη ήταν πριν 3 χρόνια στο Masters του Καναδά, με τον 22χρονο τότε Medvedev να παίρνει δύσκολη νίκη στο tie-break του 3ου σετ επί του 18χρονου Felix, αμφότεροι όμως οι δυο παίκτες ήταν πολύ διαφορετικοί απ' ότι σήμερα.

Στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο Djokovic χρειάζεται μόλις 2 νίκες για να φτάσει το ασύλληπτο, το calendar-Year Grand Slam, κάτι που έχει να συμβεί από το 1969 και από τον Rod Laver.

Ο Zverev είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει φέτος τον Djokovic σε major event, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντάς το μάλιστα επιστρέφοντας από σετ και break πίσω. Του είχε στερήσει δηλαδή ο Sascha, τη δυνατότητα να κάνει το ακόμα πιο ασύλληπτο "Golden Slam".

O Σέρβος θα αναζητήσει συνεπώς και τη ρεβάνς, στη 10η μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour. Ο Nole έχει κερδίσει τις 6 από τις 9 προηγούμενες (6-3).

Σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού ανδρών, στον οποίο οι Rajeev Ram και Joe Salisbury θα αντιμετωπίσουν τους Jamie Murray και Bruno Soares.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (10/09):

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Ram/Salisbury [4] v. Murray/Soares [7] Eurosport 1HD
22:00 Felix Auger-Aliassime [12] v. Daniil Medvedev [2] Eurosport 1HD
02:00 Novak Djokovic [1] v. Alexander Zverev [4] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots