ΕΠΙΣΗΜΟ: Εκτός US Open o Djokovic

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Εκτός US Open o Djokovic
© USTA
tn team Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 - 17:22

Ο Novak Djokovic ανακοίνωσε πως είναι οριστικά εκτός US Open, αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει κάποιον τρόπο για να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O Djokovic περίμενε έως και σήμερα, πιθανώς εξαντλώντας κάθε πιθανότητα για να μπορέσει να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η απόφαση του CDC δεν άλλαξε και λίγο πριν την σημερινή κλήρωση του US Open, o Σέρβος τενίστας απέσυρε οριστικά τη συμμετοχή του από το αμερικανικό Grand Slam.

"Δυστυχώς, δεν μπορώ να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη για το US Open. Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα στήριξης. Καλή τύχη σε όλους τους συναδέλφους μου! Θα κρατήσω την καλή μου φόρμα και τη θετική ενέργεια και θα περιμένω για μια άλλη ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Τα λέμε σύντομα κόσμε του τένις", έγραψε στη δημοσίευσή του ο Nole, που θα μείνει στους 21 Grand Slam τίτλους για το 2022.

Με τη σειρά του το US Open ανακοίνωσε πως αφού η απόσυρση του Djokovic ήρθε ενώ έχουν ξεκινήσει τα προκριματικά, τη θέση του στο κυρίως ταμπλό θα πάρει κάποιος lucky loser. Ευνοημένος θα είναι ο Hubert Hurkacz που θα μπει στο Top 8 στο ταμπλό, ενώ δεν επηρεάζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα ήταν ούτως ή άλλως στο Νο.4 του ταμπλό.

Η διευθύντρια του τουρνουά, Stacey Allaster, εξέφρασε στη δήλωσή της την επιθυμία της να δει ξανά τον Novak στο US Open το 2023.

Ο Djokovic επέλεξε να μην εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και το US Open θα είναι το δεύτερο Grand Slam που θα χάσει εξαιτίας της απόφασης αυτής, μετά από το Australian Open. Δεν έχει μπορέσει επίσης να αγωνιστεί στα 4 αμερικάνικα Masters, σε Indian Wells, Μαϊάμι, Μόντρεαλ και Σινσινάτι.

Όπως είχε δηλώσει από τις αρχές της χρονιάς, όταν του είχε συμβεί εκείνη η απίστευτη περιπέτεια στην Αυστραλία, δεν σκοπεύει να αλλάξει την απόφασή του για να μην χάσει κάποια τουρνουά, ακόμα και όταν πρόκειται για Slams. Πράγματι, πιστός στην επιλογή του ο 35χρονος Σέρβος δεν έκανε πίσω και εν μέρει δικαιώθηκε, αφού κατάφερε να αγωνιστεί σε όλα τα σημαντικά events της Ευρώπης, ενώ το 2023 εκτός απροόπτων θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο Australian Open.

Για την ώρα πάντως ο Djokovic δεν θα είναι στο US Open, όπου θα βρίσκεται ο Rafael Nadal, με τον οποίο κοντράρεται αυτή την περίοδο στη μάχη των Grand Slams. Ο Ισπανός είχε εκμεταλλευτεί την απουσία του Nole από την Αυστραλία και είχε φτάσει τους 21 Grand Slams τίτλους, ενώ στο Roland Garros κατέκτησε το 22ο major τρόπαιό του. Ο Nole μείωσε με το Wimbledon, φτάνοντας στους 21 τίτλους σε Slams.

Η κλήρωση του US Open θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα και οι αγώνες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots