Αποκλεισμός σοκ για τη Halep! (vids)

 
Αποκλεισμός σοκ για τη Halep! (vids)
© USTA
tn team Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 - 23:09

H Simona Halep πήγε στο US Open έχοντας πίσω της 7 διαδοχικές νίκες, ήταν ένα από τα φαβορί του φετινού US Open, ηττήθηκε όμως στον 1ο γύρο από την 20χρονη Daria Snigur, Νο.124 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η 20χρονη Snigur από την Ουκρανία έκανε τον αγώνα της ζωής της και επιβλήθηκε της Halep με 6-2, 0-6, 6-4, για να κάνει με το καλημέρα στο τουρνουά μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού US Open.

Θυμίζουμε πως η Halep είχε κερδίσει τους 7 τελευταίους αγώνες της πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Τορόντο, επομένως θεωρήθηκε δικαίως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος και στο US Open.

Η Snigur είχε διαφορετικά σχέδια και έπαιξε σπουδαίο τένις, αιφνιδιάζοντας από νωρίς τη Ρουμάνα για να πάρει ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ. Αργότερα έφτασε και στο double break για το 5-1, για να ολοκληρώσει το σετ στο 8ο game με 6-2.

Η Halep απάντησε με ένα αψεγάδιαστο 2ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος, δεν έχασε κανένα game και έχασε μόλις 6 πόντους (24/30 κερδισμένοι πόντοι), για να φτάσει στο 6-0!

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Halep είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε, η Snigur άνοιξε το 3ο σετ με break για το 2-0 και έβαλε σε νέες περιπέτειες τη Halep. Με νέο reak στο 5ο game η Ουκρανή έκανε το 4-1, ενώ στο 6ο game έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς της, για να φτάσει στο 5-1.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο η Halep κατάφερε να δώσει παράταση στην αγωνία, μειώνοντας έως και 4-5, σβήνοντας και διπλό match point στο 3-5, 15-40. Στο επόμενο game η Ρουμάνα προηγήθηκε με 0-30, αλλά η Snigur κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, δεν σταμάτησε να είναι πολύ επιθετική και δικαιώθηκε, κερδίζοντας 4 πόντους στη σειρά για να κάνει το 6-4 και να "σφραγίσει" την τελική νίκη.

Ήταν η 1η νίκη σε Grand Slam διοργάνωση και η 1η απέναντι σε Top 10 τενίστρια για την 20χρονη, που θα περιμένει την αναμέτρηση της Magdalena Frech με τη Rebeca Marino, για να μάθει την επόμενη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει.

Στο μεταξύ, στο ντεμπούτο της στο Arthur Ashe Stadium, η Coco Gauff επικράτησε εύκολα της Leolia Jeanjean με 6-2, 6-3 και μπήκε στον 2ο γύρο, όπου θα παίξει με μια εκ των Daria Saville και Elena-Gabriela Ruse.

Η εκπληκτική φέτος Beatriz Haddad Maia συνέτριψε την Ana Konjuh με 6-0, 6-0 και θα παίξει με την Bianca Andreescu, που επικράτησε της Harmony Tan με 6-0, 3-6, 6-1.

Η πρωταθλήτρια του Σινσινάτι, Caroline Garcia, πέτυχε την 9η διαδοχική νίκη της, επικρατώντας της Kamilla Rakhimova με 6-2, 6-4. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Anna Kalinskaya, που νίκησε την Rebecca Peterson με 6-4, 6-3.

Τέλος, η Alison Riske επιβλήθηκε της Eleana Yu με 6-2, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Camila Osorio, που απέκλεισε την Ann Li με 1-6, 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots