Alcaraz: "Θέλω να μείνω στην κορυφή, να κάνω ότι έκαναν οι Big 3" (vid)

 
Alcaraz: "Θέλω να μείνω στην κορυφή, να κάνω ότι έκαναν οι Big 3" (vid)
© USTA
tn team Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:45

O Carlos Alcaraz αναγνωρίζει πως το Νο.1 ήρθε γρήγορα και απότομα, αλλά δεν επαναπαύεται, ξέρει πως δεν είναι εύκολο να το διατηρήσει, αλλά οι στόχοι του είναι πολύ υψηλοί, θέλοντας να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν οι Federer, Nadal και Djokovic. 

"Ξεπέρασα τον εαυτό μου, κέρδισα αγώνες με περισσότερη ένταση από ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στο Νο.1 του κόσμου, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έκανα κάτι τέτοιο στα 19 μου. Όλα ήρθαν πολύ γρήγορα, είναι απίστευτο. Το ονειρευόμουν απ' όταν ήμουν μικρό παιδί, απ' όταν ξεκίνησα να παίζω τένις", ήταν το πρώτο σχόλιο του 19χρονου Alcaraz, στη συνέντευξη Τύπου του πρωταθλητή του US Open.

Ο νεαρός Ισπανός, μόνο κίνητρο παίρνει απ' αυτόν τον τίτλο, για να συνεχίσει τη δουλειά και να κερδίσει περισσότερα majors στο μέλλον: "Στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι ένιωσα πολλή πίεση και δεν πέρασα καλά. Δεν μπορούσα να χαμογελάσω στο γήπεδο, δεν απολάμβανα το τένις μου. Όταν παίζω το καλύτερό μου τένις, περνάω και καλά στο γήπεδο. Βασικός παράγοντας που κέρδισα αυτό το τρόπαιο, ήταν επειδή ήμουν χαρούμενος που ήμουν στο γήπεδο και είχα καλή ψυχολογία. Φυσικά τώρα θέλω περισσότερα. Θέλω να μείνω στο Top 4 της παγκόσμιας κατάταξης για όσες περισσότερες εβδομάδες μπορώ, αν γίνεται χρόνια. Θα δουλέψω πολύ σκληρά μετά από εδώ, θέλω να κερδίσω κι άλλους τίτλους σαν κι αυτόν."

Όσο για το πότε άρχισε να πιστεύει ότι έχει το επίπεδο για έναν τίτλο Grand Slam, είπε: "Όταν κέρδισα το Μαϊάμι σκέφτηκα ότι ήμουν ικανός και για ένα Grand Slam, αλλά ακόμα μεγάλωνα. Σκέφτηκα ότι μπορούσα να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα, όχι να κερδίσω τον τίτλο. Μετά το Μαϊάμι έκανα πολλές συνεχόμενες μεγάλες νίκες."

Ο Alcaraz δεν κρύβει επίσης, πως οι στόχοι του είναι πολύ υψηλοί, κοιτάζοντας αυτά που έχουν πετύχει οι Big 3: "Είναι απίθανο που είμαι το νεότερο Νο.1 σε όλη την ιστορία, όμως αυτά που έχουν πετύχει οι Big 3 είναι πολύ δυσκολότερα. Το να μένεις εκεί για τόσα πολλά χρόνια και να κερδίζεις μεγάλους τίτλους για 20 χρόνια στη σειρά, είναι κάτι που θέλω να κάνω και γω. Είναι αυτό που όλοι μας θέλουμε. Θα δουλέψω σκληρά για να γίνω κομμάτι αυτης της ιστορίας, έστω και ένα μικρό κομμάτι."

Ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία έχει δικαίωμα να περηφανεύεται και να συγκρίνεται με τους Big 3 ο Alcaraz, είναι η τρομερή πνευματική του δύναμη και η συμπεριφορά του στους μεγάλους αγώνες, παρά τα 19 του χρόνια: "Εξέπληξα τον εαυτό μου με το πως κατάφερα να βγω από τη δύσκολη θέση και να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές. Τα επίπεδα πνευματικής δύναμης που έδειξα σ' αυτό το τουρνουά ήταν και αυτά που με εξέπληξαν περισσότερο. Είχα δυσκολίες στο να κρατήσω το ίδιο επίπεδο σε όλο το τουρνουά και σε ολόκληρα τα παιχνίδια, αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσω στο μέλλον."

Γενικά, πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ο Ισπανός: "Είμαι μόνο 19 ετών και έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το Νο.1 μπορεί να ήρθε γρήγορα, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση. Οι Big 3 βελτιώνονται και εξελίσσονται όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Τώρα είναι που θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο!"

Για τη στήριξη του κοινού, είπε: "Δεν με εξέπληξε αυτό, γιατί βίωσα κάτι αντίστοιχο και πέρσι εδώ, αλλά και στο Μαϊάμι φέτος. Είμαι ευγνώμων που τόσοι πολλοί άνθρωποι με υποστηρίζουν στις πιο δύσκολες στιγμές. Πάντα ήταν εκεί και χάρη σ' αυτούς πιστεύω στον εαυτό μου και καταφέρνω να ανταπεξέλθω."

Το Νο.1 και το Grand Slam ήρθαν πολύ γρήγορα για τον Alcaraz, κάτι που μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Ο ίδιος πάντως δεν ανησυχεί, λέγοντας πως δεν είναι ο άνθρωπος που θα πάρουν τα μυαλά του αέρα: "Ήρθαν πράγματα που δεν περίμενα ότι θα έρθουν από τα 19 μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου είναι δύσκολο να μείνω προσγειωμένος. Θα συνεχίσω να είμαι το ίδιο άτομο, όπως πάντα. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να επιστρέψω στην Ισπανία, για να το γιορτάσω με την οικογένειά μου και με φίλους. Είναι επίσης ξεκάθαρο για μένα πως θέλω να επιστρέψω στη δουλειά. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω μεγάλους τίτλους, να μείνω στην κορυφή για πολύ καιρό, να κάνω ό,τι έχουν κάνει οι Big 3. Γι' αυτό, δεν πρέπει να σταματήσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots