Alcaraz: "Είμαι καλύτερος από πέρσι"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mike Lawrence/USTA
tn team Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 - 11:15

Ο Carlos Alcaraz παραμένει πάντα προσγειωμένος και προσηλωμένος στον στόχο του, ωστόσο δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους, πως νιώθει πολύ καλύτερος παίκτης από πέρσι!

"Νιώθω πως είμαι πιο ώριμος στο court. Νιώθω καλύτερος παίκτης απ' ότι έναν χρόνο πριν. Πέρσι κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam, αλλά φέτος νιώθω καλύτερος και πιο ώριμος", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο US Open.

Ο νεαρός Ισπανός έγινε πέρσι τέτοια εποχή ένας από τους νεότερους πρωταθλητές Grand Slam, αλλά και το νεότερο Νο.1 στην ιστορία, χάρη στην κατάκτηση του US Open. Φέτος επιστρέφει ως υπερασπιστής του τίτλου, κάτι που δεν του βάζει επιπλέον πίεση και δεν τον απασχολεί, όπως τόνισε.

"Προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα και πέρσι, να προπονηθώ με τον ίδιο τρόπο και να είμαι συγκεντρωμένος. Δεν επικεντρώνομαι στο ότι είμαι ο υπερασπιστής του τίτλου, στους βαθμούς που έχω να υπερασπιστώ, σε τίποτα απ' αυτά. Απλά θέλω να δείξω το καλύτερό μου επίπεδο, να είμαι βελτιωμένος σε κάθε προπόνηση και θα δούμε πως θα πάει το τουρνουά."

Τέλος, ο Alcaraz αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον αστέρα των Miami Heat, Jimmy Butler, με τον οποίο μοιράστηκαν και μερικές όμορφες στιγμές σε φιλανθρωπικό event που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα στο Arthur Ashe Stadium.

"Τον γνώρισα πέρσι και έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Είναι μεγάλος θαυμαστής του τένις και προσπαθεί να παίζει. Πιστεύω πως είναι θαυμάσιο που κάποιος σαν τον Jimmy έρχεται στα τουρνουά και μας στηρίζει. Σε μένα προσωπικά μου φαίνεται τρελό που έχω καλή σχέση με κάποιον σαν τον Jimmy, έναν αστέρα του NBA και έναν τόσο μεγάλο αθλητή."

O Alcaraz θα παίξει για 1η φορά στο φετινό US Open την Τρίτη, ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα, γύρω στις 04:00, απέναντι στον Dominik Koepfer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots