US Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης

 
US Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης
© Simon Bruty/USTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:31

Ξεκινάει σήμερα η προημιτελική φάση του US Open, με τον αγώνα του Novak Djokovic ενάντια στον Taylor Fritz να ξεχωρίζει. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι 4 πρώτοι προημιτελικοί για τα μονά του US Open, που θα λάβουν χώρα στο Arthur Ashe Stadium.

Ο πρώτος αγώνας θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα είναι αυτός ανάμεσα στην Coco Gauff και την Jelena Ostapenko. H Gauff, μεγαλύτερη ελπίδα πλέον των Αμερικανών για τον τίτλο μιας και η Jessica Pegula έμεινε εκτός, βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και θα διεκδικήσει την 10η διαδοχική νίκη της σήμερα, καθώς και την 16η στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις της. Θα παίξει για 3η φορά με την Ostapenko, μια παίκτρια που αποδεδειγμένα είναι ικανή για τα πάντα και απέκλεισε στον 4ο γύρο την Iga Swiatek, με τις δυο παίκτριες να έχουν από μια νίκη στις 2 προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις (1-1).

Θα ακολουθήσει, γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδας, η αναμέτρηση του κατόχου 23 Grand Slam τίτλων, Novak Djokovic, με τον κορυφαίο Αμερικανό τενίστα, Taylor Fritz. Είναι ένα ματς που όλοι περιμένουν, καθώς θα είναι η πρώτη αναμέτρηση του Djokovic κόντρα σε Top 10 παίκτη στο τουρνουά.

Ο Djokovic έχει επιστρέψει ορεξάτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένει αήττητος στη φετινή περιοδεία στην Αμερική (9-0) και θα αναζητήσει την 47η πρόκρισή του σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης - αυτή τη στιγμή έχει 46, όσες και ο Roger Federer, με τον οποίο μοιράζεται το καλύτερο ρεκόρ.

Έχει επίσης ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ απέναντι στον Fritz, αφού τον έχει νικήσει και στις 7 προηγούμενες συναντήσεις τους, επομένως γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνει.

O Fritz από την πλευρά του θα αγωνιστεί για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν προημιτελικό στο Grand Slam της πατρίδας του, μόλις για 2η συνολικά σε ένα Slam και ποτέ δεν έχει προκριθεί σε ημιτελικό. Θα έχει ωστόσο τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινού με το μέρος του, ενώ κάνει και ένα πολύ καλό τουρνουά, μπαίνοντας στην 8άδα χωρίς να έχει ακόμα χαμένο σετ.

Δυο ώρες μετά τα μεσάνυκτα στην Ελλάδα θα συνεχιστεί η αγωνιστική δράση στο Arthur Ashe, με την αναμέτρηση της Sorana Cirstea με την Karolina Muchova, σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τις δυο να βρεθούν στα ημιτελικά ενός major - η Τσέχα θα το προσπαθήσει για 2η φορά φέτος, αφού ήταν φιναλίστ στο Roland Garros. Στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Muchova είχε 3 νίκες.

Τέλος, γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα ξεκινήσει το αμερικάνικο ντέρμπι μεταξύ του Frances Tiafoe και του Ben Shelton. O Tiafoe θα διεκδικήσει τη 2η διαδοχική πρόκριση στα ημιτελικά του US Open, όπου έπαιξε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα ημιτελικό του σε Grand Slam το 2022. Ο Shelton από την πλευρά του, μόλις στα 20 του χρόνια, θα παίξει στον 2ο προημιτελικό του σε ένα Slam μετά το φετινό Australian Open και θα διεκδικήσει την 1η του πρόκριση σε έναν ημιτελικό. Αυτή θα είναι η 1η τους συνάντηση στο tour.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (05/09):

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Jelena Ostapenko [20] v. Coco Gauff [6] Eurosport 1HD
21:00 Taylor Fritz [9] v. Novak Djokovic [2] Eurosport 1HD
02:00 Sorana Cirstea [30] v. Karolina Muchova [10] Eurosport 1HD
04:00 Frances Tiafoe [10] v. Ben Shelton Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots