Djokovic: "Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έχω 24 Slams, ζω το παιδικό μου όνειρο" (vids)

 
Djokovic: "Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έχω 24 Slams, ζω το παιδικό μου όνειρο" (vids)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 3:53

Ακόμα ένα Grand Slam και ακόμα μια συναισθητικά φορτισμένη ομιλία για τον Novak Djokovic, που αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στους πολέμους και στους γονείς του, που θυσίασαν τα πάντα για εκείνον.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το τι σημαίνει γι' αυτόν η κατάκτηση του 24ου Slam, ο Novak απάντησε: "Σημαίνει τα πάντα για μένα. Πραγματικά ζω το παιδικό όνειρό μου. Αυτό το άθλημα έδωσε σε εμένα και στην οικογένειά μου τόσα πολλά. Προέρχομαι από δύσκολες περιστάσεις και αντιξοότητες, δυο πολέμους στη χώρα μας, το ότι ήμουν σε θέση να τα ξεπεράσω, ειδικά για τους γονείς μου που θυσίασαν πολλά και με ενθάρρυναν να παίξω... σας αγαπώ. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ. Ήταν ένα ακριβό άθλημα, ειδικά τότε, αλλά ερωτεύτηκα το τένις. Κανείς δεν έπαιζε τένις στην οικογένειά μας πριν, οπότε ήταν μια ιδιαίτερη επιλογή. Όταν ήμουν 7-8 ετών είχα αυτό το παιδικό όνειρο, να κερδίσω το Wimbledon και να γίνω Νο.1 στον κόσμο. Ήταν το μόνο που ήθελα. Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω νέα όνειρα, να θέτω νέους στόχους, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα στέκομαι εδώ να μιλάω και να έχω 24 Slams."

Ο Djokovic απευθύνθηκε αργότερα στον Medvedev, ανταποδίδοντας και κάποια από τα όμορφα λόγια που άκουσε νωρίτερα από τον Ρώσο: "Θα κερδίσεις περισσότερα Slams, δίχως αμφιβολία. Πιστεύω πως ο Daniil έχει μια από τις πιο αυθεντικές προσωπικότητες εκεί έξω. Μην αλλάξεις ποτέ σε παρακαλώ, με τους πανηγυρισμούς σου, με τα σχόλιά σου, το λατρεύω!"

Του ευχήθηκε επίσης για την επέτειο με τη σύζυγό του, λέγοντας αστειευόμενος πως αν το ήξερε πιο πριν ίσως να τον άφηνε να κερδίσει.

Τέλος, για το φόρο τιμής που απέτισε στον Kobe Bryant με την αφορμή του 24ου τίτλου, ο Novak είπε: "Ο Kobe ήταν καλός φίλος. Συζητούσαμε αρκετά για τη νοοτροπία του νικητή, όταν είχα τραυματισμό και προσπαθούσα να επιστρέψω. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που βασιζόμουν περισσότερο, πάντα ήταν εκεί για να με συμβουλέψει. Αυτό που έγινε με εκείνον και την κόρη του με λυπεί βαθύτατα. Το '24' ήταν στη φανέλα που φορούσε και έγινε ένας θρύλος του μπάσκετ. Ήταν μια συμβολική κίνηση, να τον τιμήσω για όλα όσα έχει κάνει."

Ολόκληρη η ομιλία του Djokovic:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots