Πρόωρος τελικός: Sinner εναντίον Medvedev! (vids)

 
Πρόωρος τελικός: Sinner εναντίον Medvedev! (vids)
© Simon Bruty/USTA
tennisnews team Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 - 7:00

O Jannik Sinner επιβλήθηκε του Tommy Paul με 3-0 σετ και έκλεισε τον πολύ μεγάλο προημιτελικό με τον Daniil Medvedev.

Ο Sinner υπερκέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Paul χωρίς να απωλέσει σετ, κερδίζοντας τον Αμερικανό με 7-6 (3), 7-6 (5), 6-1, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του US Open.

Τα πρώτα δυο σετ ήταν πολύ κλειστά και ο Paul μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω απ' αυτό το ματς, όμως κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση, ο Sinner ανέβαζε μια ταχύτητα παραπάνω.

Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με double break στο 1-4, αλλά κέρδισε 4 games στη σειρά και προηγήθηκε με 5-4. Είχε και ένα set point για το 6-4 ο Ιταλός, που τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή του σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Και στο 2ο σετ βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο Sinner, καθώς βρέθηκε πίσω με 4-5 στο tie-break. Για μια ακόμα φορά όμως την πιο κρίσιμη στιγμή έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο, πήρε 3 πόντους στη σειρά και πήρε και αυτό το tie-break.

Διαφορετική ιστορία ήταν το 3ο σετ, στο οποίο το Νο.1 του κόσμου έκανε break στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), ενώ στο 7ο game επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του, για να επιβληθεί με 6-1 και κλείσει το ματς σε 2 ώρες και 42 λεπτά.

12 κερδισμένα σετ στη σειρά έχει ο Sinner, ο οποίος είχε χάσει το πρώτο του σετ στο τουρνουά από τον Mackenzie McDonald, αλλά τον κέρδισε με 3-1 και στη συνέχεια κέρδισε με straight sets τους Alex Michelsen, Christopher O'Connell και Paul.

Ο Sinner έχει φτάσει τουλάχιστον έως τα προημιτελικά σε όλα τα Grand Slams φέτος. Στο US Open θα είναι για 2η φορά στα προημιτελικά, μετά το 2022.

Θα δώσει έναν πολύ μεγάλο αγώνα, κάτι σαν πρόωρο τελικό, με τον πρωταθλητή του 2021, Daniil Medvedev. O Medvedev κέρδισε επίσης με 3-0 σετ τον Nuno Borges.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots