Fritz: "Νιώθω πως θα κερδίσω τον Sinner"

 
Fritz: "Νιώθω πως θα κερδίσω τον Sinner"
© Simon Bruty/USTA
tn team Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:41

Ο Taylor Fritz είναι αρκετά αισιόδοξος για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Jannik Sinner.

"Πάντα παίζω καλά απέναντι στον Jannik. Είναι ένας παίκτης που χτυπάει πολύ δυνατά την μπάλα, αλλά νιώθω πως μπορώ να χτυπήσω καλά την μπάλα του. Έχω ένα καλό προαίσθημα. Νιώθω πως θα βγω εκεί έξω, θα παίξω καλά και θα κερδίσω", είπε ο Fritz στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, μετά τη νίκη του με 3-2 σετ επί του Tiafoe στα ημιτελικά του US Open.

Ο 26χρονος Αμερικανός, πρωταθλητής στο Indian Wells το 2022, αγωνίστηκε για 1η φορά σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και κατάφερε να πάρει τη νίκη, που του εξασφάλισε και την παρουσία του στον τελικό. Αύριο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

"Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Όταν το κοινό με χειροκρότησε και ανακοινώθηκε ότι είμαι φιναλίστ του τουρνουά, ένιωσα τη συγκίνηση γιατί πέτυχα ένα όνειρό μου. Δούλευα πολύ καιρό σκληρά για να πετύχω κάτι τέτοιο. Πάντα συνέχιζα να λέω στον εαυτό μου πως πρέπει να συνεχίσω να παλεύω ώσπου να πετύχω τους στόχους μου και δεν πρέπει να τελειώσω την καριέρα μου χωρίς να έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό."

Ο Fritz έγραψε και ιστορία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα παίξει σε τελικό στο US Open μετά από 18 χρόνια, από το 2006, όταν ήταν φιναλίστ ο Andy Roddick.

"Το αποτέλεσμα αυτό δίνει ελπίδα σε όλους τους Αμερικανούς και δείχνει πως πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιτυχίες σαν κι αυτή, ωθούν τους νεότερους που θέλουν να μας μοιάσουν. Πάντα ήθελα να είμαι ένας ηγέτης απ' αυτή τη γενιά, παρότι δεν ένιωθα ότι θα έπρεπε να ήμουν εγώ αυτός που θα έχει αυτόν τον ρόλο. Πολύ καιρό ήθελα ένα τέτοιο αποτέλεσμα και σημαίνει πολλά για μένα."

O τελικός των ανδρών θα γίνει την Κυριακή στις 21:00 ώρα Ελλάδας (Eurosport 1HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots