"Eπιβίωσε" ο Κύργιος (vids)

 
"Eπιβίωσε" ο Κύργιος (vids)
"Eπιβίωσε" ο Κύργιος (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 - 20:51

Ο Νικ Κύργιος έμεινε δύο φορές πίσω με σετ, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Dustin Brown και να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Wimbledon. Ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι, που είχε 5 σετ και οριακά ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, αμέτρητους θεαματικούς πόντους, 49 άσους και 133 winners!

Ο Νικ Κύργιος έχασε αρκετές φορές την ψυχραιμία του, έμεινε δύο φορές πίσω με σετ, στο τέλος όμως ήταν όσο σοβαρός χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη απέναντι στον καλό του φίλο, Dustin Brown, με 6-7 (3), 6-1, 2-6, 6-4, 6-4.

Οι δύο παίκτες έκαναν ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ έπαιξαν 5 σετ, έμειναν στο court μόνο για 2 ώρες και 5 λεπτά, με το κάθε game να κρατάει μέσο όρο 2,5 λεπτά!

Στο πρώτο σετ μόνο ο Κύργιος κατάφερε να δημιουργήσει break points, o Brown όμως κράτησε το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και ήταν ο παίκτης που κέρδισε το tie-break, στο οποίο προηγήθηκε γρήγορα με 4-1 και το έκλεισε στο 7-3, κατακτώντας το εναρκτήριο σετ.

Ο Κύργιος έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 4ο game του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Το break αυτό σα να αποσυντόνισε τον Brown, που έχασε τη συγκέντρωσή του στα επόμενα λεπτά και ο Ελληνοαυστραλός έφτασε σε δεύτερο συνεχόμενο break, για να τελειώσει το 2ο σετ με 6-1 σε 19 μόλις λεπτά!

Στο 3ο σετ ήταν η σειρά του Brown να κάνει γρήγορο break και να "ξεφύγει" με 3-0. Ο Κύργιος αντίθετα έχασε την ψυχραιμία του, παρασύρθηκε από τα νεύρα του και το σετ ολοκληρώθηκε με άλλο ένα break στο 8ο game, μετά και 5ο double fault του 21χρονου στο παιχνίδι.

Ο Κύργιος ηρέμησε και έπαιξε πολύ καλύτερα στο 4ο σετ, στο οποίο είχε 5 άσους, 13 winners και κανένα αβίαστο λάθος, για να κάνει γρήγορα το break, να προηγηθεί με 3-1 και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο και πήρε με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Κύργιος ήταν και πάλι καλύτερος, κάτι που πιστοποίησε και στο 7ο game, όταν έκανε το μοναδικό break του σετ. Ο 21χρονος είχε προβάδισμα με 3-3, 0-40, ο Brown κέρδισε 4 συνεχόμενους πόντους και έφτασε σε game point, ο Κύργιος όμως δημιούργησε άλλο ένα break point, όταν η ξαφνική μπόρα διέκοψε τις προσπάθειες των δύο παικτών.

Μετά από 1 ώρα περίπου οι δύο παίκτες επέστρεψαν στο court και ο Κύργιος μπορεί να έχασε το συγκεκριμένο break point, αλλά τελικά "έσπασε" τον Γερμανο-τζαμαϊκανό σε αυτό το game και προηγήθηκε με 4-3. Στη συνέχεια στηρίχθηκε στο σερβίς του και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 10ο game με ένα μεγάλο σερβίς, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά συνολικού αγώνα.

Το παιχνίδι είχε μερικά πολύ εντυπωσιακά νούμερα. Είδαμε 49 άσους, με τον Κύργιο να πετυχαίνει 27 και τον Brown 22. Το ματς είχε επίσης 133 winners, 55 για τον Κύργιο και 78 για τον "rasta-man". Ο Κύργιος έμεινε στα 16 αβίαστα λάθη, ενώ ο Brown έκανε 30 λάθη.

Ο Κύργιος προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon και θα περιμένει την αναμέτρηση του Fabio Fognini με τον Feliciano Lopez, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Θυμίζουμε πως διεκδικεί την 3η του συνεχόμενη πρόκριση στους "16" του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots