ATP
Σταθερά στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς, κέρδισε 15 θέσεις ο Περβολαράκης

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 - 10:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε και αυτή την εβδομάδα σταθερός στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως σταθεροί έμειναν και οι υπόλοιποι του Top 10. Επέστρεψε στο Top 50 ο David Goffin, κέρδισε 15 θέσεις ο Μιχάλης Περβολαράκης, ενώ νέα career high έκαναν στο διπλό οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, με τον Novak Djokovic να διατηρείται στο Νο.1 για 365η εβδομάδα συνολικά στην καριέρα του! Στο Νο.2 είναι ο Daniil Medvedev, ο οποίος υπολείπεται μόλις 10 βαθμών του Σέρβου. Ο Alexander Zverev είναι στο Νο.3 και ο Rafael Nadal στο Νο.4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.5, φτάνοντας τις 58 διαδοχικές εβδομάδες στις οποίες βρίσκεται στο Top 5 χωρίς διακοπή.

Τον Στέφανο ακολουθεί ο Matteo Berrettini στο Νο.6, ο Casper Ruud είναι στο Νο.7, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev (No.8), Felix Auger-Aliassime (No.9) και Cameron Norrie (No.10).

Ο πρωταθλητής του Χιούστον, Reilly Opelka, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.17, βελτιώνοντας το career high του. Ο φιναλίστ, John Isner, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23.

Στο Top 50 επέστρεψε ο David Goffin, που άφησε πίσω του 27 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.47 του κόσμου, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μαρακές. Ο φιναλίστ αυτού του τουρνουά, Alex Molcan, κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο No.50 του κόσμου.

17 θέσεις κέρδισε ο Νικ Κύργιος, που είχε μια καλή εβδομάδα στο Χιούστον και ανέβηκε στο Νο.77 του κόσμου. Λίγο πίσω του, στο Νο.79, βρίσκεται ο 18χρονος Holger Rune, που κατέκτησε το Challenger του Sanremo και βελτίωσε το career high του κερδίζοντας 12 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 15 θέσεις και επέστρεψε στο Top 400, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.392 του κόσμου. Σταθεροί στο Νο.766 και στο Νο.767 παρέμειναν οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης, που αμφότεροι βελτίωσαν τα ρεκόρ τους στα διπλά.

Ο Πέτρος κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.204 του κόσμου στα διπλά, ενώ ο Καλοβελώνης κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.253 του κόσμου. Ανάμεσά τους, στο Νο.224 του κόσμου των διπλών, είναι ο Περβολαράκης, ενώ και σ' αυτή την κατάταξη Νο.1 Έλληνας είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υποχώρησε 2 θέσεις, στο Νο.82.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots