ATP
Opelka και Isner στον τελικό του Χιούστον (vid)

 
Reilly Opelka
Reilly Opelka © @wickphoto
tennisnews team Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 4:27

O Reilly Opelka απέκλεισε τον Νικ Κύργιο στα ημιτελικά του US Men's Clay Court Championships και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στο χώμα. Εκεί θα παίξει με τον John Isner, που προκρίθηκε για 3η φορά στον τελικό του Χιούστον.

Ο Opelka πέτυχε 18 άσους και κέρδισε τον Κύργιο με 6-3, 7-5 σε 69 μόλις λεπτά, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του US Men's Clay Court Championships, στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε χωμάτινο τουρνουά της ΑΤΡ.

Ο 24χρονος Αμερικανός, Νο.18 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 και το κατέκτησε με 6-3. Πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο ο Κύργιος έσβησε διπλό break point και κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 3-2.

Στη συνέχεια ο Opelka έκανε το break και προηγήθηκε με 4-3, αλλά ο Κύργιος απάντησε, κάνοντας το break για το 4-4. Προηγήθηκε και με 5-4 ο Ελληνοαυστραλός, αλλά ο Opelka έφτασε σε νέο break στο 11ο game, ανέκτησε τον έλεγχο για το 6-5 και με love service game "σφράγισε" τη νίκη του.

Για 6η φορά θα βρεθεί σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Opelka, 3η φέτος, μετά από το Dallas Open (πρωταθλητής) και το Delray Beach Open (φιναλίστ). Οι 5 από τους 6 τελικούς του ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο άλλος στον Καναδά, στο Rogers Cup το 2021.

Θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής (22:00GR) τον John Isner, που για 3η φορά μετά το 2012 (φιναλίστ) και το 2013 (πρωταθλητής) προκρίθηκε στον τελικό του Χιούστον.

Ο 36χρονος Αμερικανός κέρδισε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες τον σπεσιαλίστα των χωμάτινων επιφανειών Cristian Garin με 4-6, 6-3, 6-4, σε έναν αγώνα που πέτυχε 17 άσους και έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε.

Για 30ή φορά στην καριέρα του θα παίξει σε έναν τελικό ο Isner, που θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο του (16-13 σε τελικούς). Στο χώμα θα είναι ο 4ος τελικός του, ενώ στη φετινή χρονιά θα είναι ο 1ος.

O Opelka πάντως έχει καλύτερες εμπειρίες στο συγκεκριμένο head-to-head μεταξύ των δυο Αμερικανών big servers, καθώς προηγείται του Isner με 4-1 στις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots