Νικητής σε έπος ο Shapovalov! (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © AELTC
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 18:46

Μετά από 3,5 ώρες μιας συγκλονιστικής μάχης, ο Denis Shapovalov ανέτρεψε το 1-2 σετ και κέρδισε τον Karen Khachanov, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Μετά από μια σπουδαία μάχη μέχρι τελικής πτώσης, ο Denis Shapovalov κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του Karen Khachanov στα 5 σετ, κερδίζοντας τον Ρώσο με 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4, έπειτα από 3 ώρες και 26 λεπτά στο Νο.1 Court.

Αμφότεροι οι δυο παίκτες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Wimbledon και μας προσέφεραν μια συναρπαστική αναμέτρηση.

Ο Shapovalov πάντως ήταν αισθητά ο καλύτερος παίκτης, βάσει αριθμών. Είχε 59 winners και 48 αβίαστα λάθη ο 22χρονος Καναδός, σε αντίθεση με τον Khachanov που ενώ είχε 50 αβίαστα λάθη, πέτυχε μόλις 31 winners. Επιπλέον, ο Shapovalov κέρδισε 25 πόντους περισσότερους (159-134).

Ωστόσο μικρή σημασία έχει αυτό, καθώς ο Khachanov προηγήθηκε με 2-1 σετ, ενώ ήταν "ζωντανός" στη διεκδίκηση της πρόκρισης έως το τέλος. Μετά από ένα κυρίαρχο 4ο σετ, που κατέκτησε με 6-1, ο Shapovalov έδειχνε να έχει το πάνω χέρι και στο 5ο, όμως ο Khachanov αντιστάθηκε, με αποκορύφωμα το 5ο game. Επέστρεψε από το 2-2, 0-40 σε εκείνο το game ο Ρώσος και πέρασε μπροστά με 3-2.

Τελικά, το break ήρθε στο 9ο game για τον Shapovalov, που μετά από 4 ευκαιρίες και στην 7η ευκαιρία συνολικά στο σετ, έκανε το break και πέρασε μπροστά για 1η φορά στο 5ο σετ, με 5-4. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και ολοκλήρωσε τη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας του.

Πλέον, ο Shapovalov θα έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, αφού στον πρώτο του Grand Slam ημιτελικό θα αντιμετωπίσει έναν Novak Djokovic που δείχνει ασταμάτητος. Ούτε μια φορά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Djokovic o Shapovalov, σε 6 μέχρι στιγμής μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots