Djokovic: "Δεν κυνηγάω κανέναν, κάνω τη δική μου διαδρομή"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC/Simon Bruty
tn team Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 - 11:47

Ο Novak Djokovic μίλησε για το ρεκόρ των Grand Slams που διεκδικεί να ισοφαρίσει αυτή την εβδομάδα, αλλά και τον επόμενο αγώνα του στο Wimbledon, απέναντι στον Denis Shapovalov.

"Δεν κυνηγώ κανέναν. Δημιουργώ τη δικη μου διαδρομή, το δικό μου ταξίδι, τη δική μου ιστορία", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον χθεσινό του αγώνα στο Wimbledon.

O Nole κέρδισε για την προημιτελική φάση τον Marton Fucsovics με 6-3, 6-4, 6-4, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τον 20ό Grand Slam τίτλο του, την ισοφάριση δηλαδή του μεγάλου ρεκόρ των Roger Federer και Rafael Nadal.

"Είμαι προνομιούχος που μπορώ να είμαι μέρος της ιστορίας του αθλήματος που αγαπώ. Γνωρίζω για αρκετά στατιστικά, αλλά δεν τα γνωρίζω όλα. Αλλά μου δίνουν κίνητρο να παίζω ακόμα περισσότερο το καλύτερό μου τένις, στα τουρνουά που είναι πιο σημαντικά στο άθλημά μας."

Μόνο ένα σετ έχασε στο τουρνουά ο Djokovic, στην πρεμιέρα του με τον Jack Draper, τον οποίο κέρδισε αρκετά εύκολα μετά απ' αυτό, αφού έχασε μόνο 5 games στα 3 επόμενα games. Στη συνέχεια κέρδισε χωρίς να χάσει σετ τους Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin και Fucsovics, με αποτέλεσμα να φτάσει τις 19 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon. Έχει επίσης 19 διαδοχικές νίκες σε όλα τα Grand Slams και παραμένει αήττητος φέτος στις major διοργανώσεις (19-0).

"Συνολικά, νιώθω ότι χτυπάω τη μπάλα πολύ καλά σε όλο το τουρνουά, έχω φέρει τον εαυτό μου ακριβώς εκεί που ήθελα να είμαι, στα ημιτελικά, χωρίς να ξοδέψω πολλή ενέργεια. Στον επόμενο αγώνα μου πρέπει να είμαι συνεπής από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο και ελπίζω να έχω ακόμα έναν αγώνα την Κυριακή."

Στα ημιτελικά του Wimbledon, o κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov. Ο Καναδός κάνει επίσης ένα πολύ καλό τουρνουά, όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ τον Djokovic, σε 6 αναμετρήσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο στο ATP Cup, όπου ο Σέρβος είχε επικρατήσει με 7-5, 7-5.

"Είχαμε έναν αγώνα δυο κλειστών σετ στο ATP Cup αυτή τη χρονιά. Τα γήπεδα στο Australian Open ήταν αρκετά γρήγορα, οπότε αυτό δείχνει πόσο καλά σέρβιρε. Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες στο σερβίς του, ειδικά στο χορτάρι. Είδα και τον αγώνα του με τον Murray. Νιώθει εκπληκτικά, παίζει εντυπωσιακά, ανυπομονώ γι' αυτόν τον αγώνα. Θα είναι μάχη και θα χρειαστεί να είμαι στα καλύτερά μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots