Όλο και πιο κοντά στο 20ό ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 17:53

O Novak Djokovic επιβλήθηκε του Marton Fucsovics με 3-0 σετ, προκρίθηκε στον 41ο ημιτελικό του σε Grand Slam και είναι ακόμα πιο κοντά στην ισοφάριση του μεγάλου ρεκόρ των 20 majors.

Ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Novak Djokovic στο Centre Court του All England Club, για να επιβληθεί του Marton Fucsovics με 6-3, 6-4, 6-4 και να πάρει μια άνετη πρόκριση για την ημιτελική φάση του Wimbledon.

Θα είναι για 10η φορά στα ημιτελικά του Wimbledon o Nole και για 41η συνολικά σε ένα Grand Slam, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Roger Federer, που έχει 46 major ημιτελικούς.

Επιπλέον, ο 34χρονος Σέρβος έφτασε τις 19 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon, ενώ έχει και 19 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για φέτος στις Grand Slams διοργανώσεις, σε αυτή την απίθανη σεζόν που πραγματοποιεί.

Δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα ο Djokovic, φρόντισε όμως με τη μεγάλη εμπειρία του να μη φανεί καθόλου αυτό. Το ξεκίνημά του ήταν πάντως εξαιρετικό και τον έβαλε μπροστά με 5-0. Ο Fucsovics αντέδρασε και μείωσε σε 5-3, αλλά ο Djokovic δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το σετ στο 9ο game.

Το 2ο σετ ήταν το πιο κλειστό απ' όλα, με τον Ούγγρο να σώζει 4 break points στο 1ο game και έκτοτε να μην απειλείται ξανά στο σερβίς του, έως το 4-4. Στο 9ο game o Djokovic άσκησε ξανά πίεση και τελικά πήρε το πολύ σημαντικό game, που του έδωσε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο 10ο game για το 6-4.

Στο 3ο σετ ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου "έσπασε" τον Fucsovics στο πρώτο game. Στο 2ο game επέστρεψε από το 0-40 και έσβησε 4 break points, ενώ έσβησε ένα break point και στο 6ο game, για να κάνει το 2-0 και το 4-2 αντίστοιχα. Χωρίς να κινδυνέψει ξανά από τη γραμμή του σερβίς, ο Novak ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά.

Ο Djokovic έφτασε τις 77 νίκες στo Wimbledon (77-10) και τις 315 σε Grand Slams διοργανώσεις (315-45). Επίσης αυτή ήταν η 100ή νίκη της καριέρας του στο γρασίδι (100-18).

Στα ημιτελικά της Παρασκευής, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Karen Khachanov και Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots