Barty εναντίον Pliskova: Ο τελικός των γυναικών

 
Barty εναντίον Pliskova: Ο τελικός των γυναικών
© AELTC
tennisnews team Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 - 13:35

Σήμερα θα γίνει ο πρώτος μεγάλος τελικός του φετινού Wimbledon, αυτός του μονού γυναικών, ανάμεσα στην Ashleigh Barty και στην Karolina Pliskova. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ο τελικός των γυναικών στο Wimbledon θα γίνει το Σάββατο στις 16:00 ώρα Ελλάδας (ζωντανά στο Nova Sports 1HD).

H Barty και η Pliskova θα αναμετρηθούν για 8η φορά, με την Barty να έχει 5 νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (5-2) - συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων, από το 2019 έως σήμερα. Για 2η φορά θα αναμετρηθούν σε έναν τελικό, μετά από το Miami Open του 2019, όπου είχε κερδίσει η Barty με 2-0 σετ. Στο γρασίδι έχουν να παίξουν από το μακρινό 2016 στο Νότιγχαμ, όπου νικήτρια είχα αναδειχθεί η Pliskova έπειτα από δυο tie-break.

Η Barty, σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από το 2019, είναι το φαβορί "στα χαρτιά" και η πορεία της μέχρι στιγμής ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, παρότι δεν έχει αντίστοιχες εμπειρίες στο συγκεκριμένο τουρνουά. Για πρώτη φορά προκρίθηκε σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό στο Wimbledon, ενώ θα διεκδικήσει τον 2ο Grand Slam τίτλο της, μετά το Roland Garros του 2019.

Τα τελευταία 2 χρόνια ωστόσο, είναι η κορυφαία παίκτρια του κόσμου και φέτος απέδειξε πως δίκαια παρέμεινε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ακόμα και το 2020, που δεν έπαιξε σε κανένα τουρνουά μετά τον Μάρτιο, αφού με το που επέστρεψε μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας κατάφερε να κερδίσει 3 τίτλους, σε Μελβούρνη, Μαϊάμι και Στουτγκάρδη, ενώ προκρίθηκε ακόμα και στον τελικό της Μαδρίτης. Συνολικά θα διεκδικήσει σήμερα τον 12ο τίτλο της, στον 18ο τελικό (11-6).

H Pliskova από τη μεριά της, αν και βρίσκεται στο Νο.8 του ταμπλό, περνούσε μια δύσκολη περίοδο και λίγοι περίμεναν να ανακάμψει και να βρεθεί σε έναν τελικό Grand Slam, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια (US Open, 2016).

Η 29χρονη Τσέχα προκρίθηκε πριν 2 μήνες στον πρώτο της τελικό μετά από σχεδόν 1 χρόνο, στο 1000άρι της Ρώμης, ηττήθηκε όμως με 6-0, 6-0 από την Iga Swiatek, σε μια πολύ κακή μέρα για εκείνη. Στη συνέχεια έχασε στον 2ο γύρο του Roland Garros και δεν έκανε νίκη στα δυο τουρνουά που έπαιξε στο γρασίδι πριν από το Wimbledon, σε Βερολίνο και Ίστμπουρν.

Παρόλα αυτά, αυτές τις δυο εβδομάδες κατάφερε να πετύχει 6 νίκες στη σειρά και να προκριθεί σε έναν από τους σημαντικότερους τελικούς της καριέρας της. Το έκανε μάλιστα χάνοντας μόνο ένα σετ, από την Aryna Sabalenka στα ημιτελικά, την οποία κέρδισε με 5-7, 6-4, 6-4 σε έναν πολύ εντυπωσιακό αγώνα για εκείνη, αφού μόνο μια φορά σε όλο το ματς απειλήθηκε με break point!

Η Pliskova θα διεκδικήσει τον 1ο της Grand Slam τίτλο σήμερα, 17ο συνολικά στην καριέρα της, στον 31ο της τελικό (16-14).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (10/07):

Centre Court:
16:00 Ashleigh Barty [1] v. Karolina Pliskova [8] Nova Sports 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots