Djokovic: "Θέλω να πάω στο US Open, αλλά προς το παρόν είναι αδύνατο" (vid)

 
Djokovic: "Θέλω να πάω στο US Open, αλλά προς το παρόν είναι αδύνατο" (vid)
tn team Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 10:45

Ο Novak Djokovic μίλησε για το US Open, τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που παραμένει αυστηρή για τους μη εμβολιασμένους, καθώς και για το πως αυτό δεν τον απογοητεύει, αλλά του δίνει επιπλέον δύναμη για το Wimbledon.

"Με τα σημερινά δεδομένα, δεν μου επιτρέπεται να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες, το γνωρίζω. Αλλά αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο για να τα πάω καλά εεδώ. Πρέπει να περιμένω και να δω τι θα γίνει. Θα ήθελα πολύ να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σήμερα δεν είναι δυνατό. Δεν μπορώ να κάνω πολλά γι' αυτό, εξαρτάται από την αμερικανική κυβέρνηση", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Λονδίνο για το Wimbledon.

Για την αυστηρή απόφαση της LTA να αποκλείσει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές από το φετινό Wimbledon, o Nole είπε: "Καταλαβαίνω την απογοήτευση του ουκρανικού λαού για όλα όσα συμβαίνουν. Είμαι παιδί του πολέμου και μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους. Από την άλλη πλευρά, δεν συμφωνώ μ' αυτή την απόφαση. Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλλει κάπως αυτό. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ό,τι και να πω θα κριθεί και από τις δυο πλευρές, ο αποκλεισμός όμως δεν είναι δίκαιος."

Για την απόφαση της ΑΤΡ να μη δώσει βαθμούς εξαιτίας του αποκλεισμού στο φετινό Wimbledon, είπε: "Πιθανότατα επηρεάζει άλλους παίκτες περισσότερο από μένα. Δεν λέω πως οι βαθμοί δεν είναι σημαντικοί για μένα, αλλά τελευταία δεν με ενδιαφέρει τόσο. Δεν κυνηγάω τόσο την κατάταξη όσο πριν, εφόσον έχω σπάσει το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1. Το 90% των παικτών θα επηρεαστεί περισσότερο από μένα απ' αυτή την απόφαση. Βεβαίως το γεγονός πως δεν έχω την ευκαιρία να υπερασπιστώ 4.000 βαθμούς, 2.000 στην Αυστραλία και 2.000 εδώ, θα με ρίξει πολύ στην κατάταξη, αλλά οι προτεραιότητές μου είναι διαφορετικές."

Για τον 22ο Grand Slam τίτλο του Rafael Nadal: "Εγχειρίστηκε στο δεύτερο μισό της περινής χρονιάς και επέστρεψε απ' αυτό και κέρδισε ένα Grand Slam. Μετά το έκανε ξανά στο Roland Garros, όπου φυσικά είναι το πιο πετυχημένο του τουρνουά. Μπορώ μόνο να του βγάλω το καπέλο γι' αυτό, για όλα όσα έχει πετύχει και συνεχίζει να πετυχαίνει. Έχει απίθανο μαχητικό πνεύμα και είναι ένας απίθανος πρωταθλητής. Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του και είχαμε απίστευτα παιχνίδια στις σταδιοδρομίες μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots