Djokovic: "Ελπίζω πως κάτι θα αλλάξει και θα παίξω στο US Open"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 10:33

O Novak Djokovic δεν χάνει ακόμα τις ελπίδες του για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο US Open, όμως όπως είπε όσο ισχύει αυτή η νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες αντλεί περισσότερη δύναμη για να παίζει καλά στο Wimbledon.

"Το γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο Grand Slam που αγωνίζομαι φέτος και μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να τα παώ καλύτερα σ' αυτό το τουρνουά. Αλλά αλήθεια δεν είναι κάτι που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Όταν το Wimbledon τελειώσει, ελπίζω πως τα πράγματα θα έχουν αλλάξει και πως θα μπορέσω να πάω στο US Open. Θα το ήθελα πολύ αυτό", είπε ο Djokovic, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon.

O Σέρβος πρωταθλητής επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Soon-woo Kwon και έφτασε τις 80 νίκες στο All England Club, 22 συνεχόμενες, αφού η τελευταία του ήττα ήταν το 2017. 

"Είμαι χαρούμενος με τα αποτελέσματά μου εδώ. Το Wimbledon ήταν το τουρνουά των ονείρων μου όταν ήμουν παιδί. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη μου νίκη εδώ το 2011, όταν εκπλήρωσα το παιδικό μου όνειρο. Πάντα θα έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο νιώθω αυτό το συναίσθημα, τις πεταλούδες στο στομάχι μου. Είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου και για τη ζωή μου."

Τέλος, ο Nole μίλησε και για την απουσία του Roger Federer, που όπως είπε όταν τον αντιμετωπίζει στο γρασίδι νιώθει διαφορετικά, όπως όταν αντιμετωπίζει τον Rafael Nadal στο χώμα.

"Ο Roger, όπως και ο Rafa, με έχουν εμπνεύσει και με έχουν βοηθήσει να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα. Με βοήθησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Οι καλύτεροι αγώνες που έχω παίξει εδώ ήταν με τον Roger. Ο καλύτερος ήταν χωρίς αμφιβολία ο τελικός του 2019, αλλά και οι τελικοί το 2014 και το 2015. Το ίδιο ισχύει και με τον Nadal. Όταν μπαίνω στο court και τον αντιμετωπίζω, δεν νιώθω όπως σε οποιονδήποτε άλλον αγώνα. Αυτό ισχύει με τον Roger στο γρασίδι και με τον Rafa στο χώμα. Το να τους αντιμετωπίζεις σ' αυτές τις επιφάνειες είναι οι δυο μεγαλύτερες προκλήσεις στο άθλημά μας."

O Djokovic θα επιστρέψει στο Centre Court την Τετάρτη, για να αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη για τον 2ο γύρο του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots