Ανεβαίνουν Alcaraz και Sinner (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC
tn team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 - 20:42

O Carlos Alcaraz και ο Jannik Sinner έκαναν πολύ καλούς αγώνες και απέκλεισαν χωρίς να χάσουν σετ τους John Isner και Oscar Otte αντίστοιχα. Την Κυριακή θα αναμετρηθούν για ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Wimbledon.

Όλο και περισσότερο φαίνεται να προσαρμόζεται στο χορτάρι ο Carlos Alcaraz, ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Oscar Otte με 6-3, 6-1, 6-2.

Μόλις 98 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο No.1 Court o 19χρονος Ισπανός, ο οποίος πραγματοποιεί μια πολύ εντυπωσιακή σεζόν και σημείωσε σήμερα την 35η νίκη του σε 39 αναμετρήσεις φέτος (35-4).

Ο Alcaraz έφτασε τους 37 winners και έκανε μόλις 8 αβίαστα λάθη, στην αναμφίβολα καλύτερή του εμφάνιση για φέτος στο γρασίδι. Απειλήθηκε μόνο μια φορά με break point και το έσβησε, ενώ "έσπασε" 6 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, που έκανε μια πολύ καλή σεζόν στο γρασίδι φέτος.

Στον 4ο γύρο του Wimbledon, όπου θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που επίσης δείχνει πως ανεβαίνει και σήμερα κέρδισε τον John Isner με 6-4, 7-6 (4), 6-3.

Ο 20χρονος Ιταλός είχε 29 winners και 18 αβίαστα λάθη, δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα, κέρδισε το κρίσιμο tie-break στο 2ο σετ και "έσπασε" από μια φορά τον Αμερικανό big server σε 1ο και 3ο σετ, για να φτάσει στην καθαρή νίκη έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα στο No.2 Court.

Για 3η φορά θα συναντηθούν Alcaraz και Sinner, που αυτή τη στιγμή είναι αναμφίβολα οι δυο κορυφαίοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς. Ο Ισπανός είχε κερδίσει και τις 2 προηγούμενες, στο Challenger του Αλικάντε το 2019, καθώς και στο Masters του Παρισιού το 2021, σε δυο πολύ κλειστά παιχνίδια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots