Djokovic για Τσιτσιπά: "Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του"

 
Djokovic για Τσιτσιπά: "Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του"
© AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 16:27

Ο Novak Djokovic σχολίασε τα όσα συνέβησαν στον προχθεσινό αγώνα του Νικ Κύργιου με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την ενέργεια του Στέφανου να χτυπήσει μια μπάλα που παραλίγο να χτυπήσει θεατή.

"Οι απόψεις διίστανται σχετικά μ' αυτό το ματς. Κάποιοι πιστεύουν πως οτιδήποτε προσελκύει ενδιαφέρον είναι καλό, εγώ δεν συμφωνώ 100% μ' αυτό. Υπάρχουν αθλητικές αξίες και συμπεριφορές που θέλουμε να βλέπουμε στο court, μεταξύ μας οι συναθλητές. Εγώ αποβλήθηκα πριν 2 χρόνια, όταν χτύπησα την επόπτρια με την μπάλα, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω σαν κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα κακό στο γήπεδο, ή σαν κάποιος που δεν έχει σπάσει ποτέ ρακέτα. Τουναντίον, πολλές φορές έχω συμπεριφερθεί άσχημα και έδειξα αντιαθλητική συμπεριφορά, πάντα όμως προσπαθώ να συμπεριφέρομαι με σεβασμό προς τον αντίπαλό μου", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Κύργιο.

Όσο για την ενέργεια του Στέφανου να στείλει μια μπάλα στις κερκίδες, τον χαρακτήρισε τυχερό που τα πράγματα δεν πήραν διαφορετική τροπή: "Υπάρχουν παίκτες που δείχνουν μια τέτοια συμπεριφορά που σε προκαλεί ή σε εκνευρίζει, κάποιοι αντίπαλοι σε κάνουν να νιώθεις έτσι. Είναι ατομικό άθλημα, όλοι είμαστε διαφορετικοί και το τι είναι καλό και τι κακό είναι σχετικό. Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για όσα συνέβησαν σ' αυτό το ματς.

Παραλίγο να συμβεί στον Τσιτσιπά αυτό που συνέβη σε μένα στο US Open. Χτύπησε την μπάλα δυνατά, εκείνη χτύπησε τον τοίχο και μετά την εξέδρα, αλλά ήταν τυχερός γιατί δεν χτύπησε απευθείας κάποιον από το κοινό. Έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις και ξέρω πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει, αλλά παρόλα αυτά ντρέπομαι και μετανιώνω όποτε έχω κάνει ένα τέτοιο λάθος. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του τένις, γιατί ξέρω πως η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η σωστή. Ελπίζω να το καταλάβει ο Τσιτσιπάς ότι είναι λάθος και ότι ήταν τυχερός, ρισκάροντας να χτυπήσει κάποιον και να αποβληθεί από τον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots