Το έκανε ξανά ο εξωπραγματικός Nole! (vids)

 
Το έκανε ξανά ο εξωπραγματικός Nole! (vids)
© AELTC
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 19:13

O Novak Djokovic ήταν... από άλλο πλανήτη από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ απέναντι στον Jannik Sinner, έφτασε στην 7η ανατροπή από 0-2 στην καριέρα του χωρίς να κινδυνέψει σε κάποιο από τα 3 επόμενα σετ, καθώς και στην 26η διαδοχική νίκη του στο SW19, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στον 4ο συνεχόμενο τίτλο του στο Wimbledon.

Ο εξωπραγματικός Novak Djokovic υπό πίεση χτύπησε ξανά, με τον 35χρονο Σέρβο τενίστα να επιστρέφει για 7η φορά στην καριέρα του από το 0-2 σετ, χάνοντας μάλιστα μόλις 7 games από τον πολύ ταλαντούχο Jannik Sinner, για να τον κερδίσει με 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Το Νο.1 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί του Wimbledon συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του στο SW19 και 7ο συνολικά, καθώς και στον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Για 11η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon o Novak και για 43η φορά συνολικά σε ένα Grand Slam, πλησιάζοντας κι άλλο το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, που είναι οι 46 ημιτελικοί του Roger Federer. 

O Djokovic είχε ξεκινήσει πιο δυνατά το ματς, προηγήθηκε με 3-0 και ήταν έναν πόντο μακριά από το 5-1, όμως ο Sinner κατάφερε να γυρίσει αυτό το σετ, παίζοντας πολύ καλύτερα από τον Σέρβο για την επόμενη μια ώρα περίπου.

Αρχικά κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 2-4, στη συνέχεια έκανε το break και στο 11ο game έκανε ένα νέο break, για να περάσει μπροστά με 6-5. Αφού έκλεισε το σετ στο 12ο game, ο 20χρονος Ιταλός κυριάρχησε στο 2ο σετ και "έσπασε" άλλες δυο φορές τον Nole, για να το κερδίσει με 6-2.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Sinner είχε κερδίσει τα 11 από τα 14 προηγούμενα games της αναμέτρησης.

Ο Djokovic όμως πήγε για λίγα λεπτά στα αποδυτήρια, όπως είχε κάνει και στον περσινό τελικό του Roland Garros που κέρδισε με παρόμοιο τρόπο τον Στέφανο Τσιτσιπά, ανασυγκροτήθηκε και επέστρεψε πολύ διαφορετικός, καταφέρνοντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό από νωρίς στο 3ο σετ.

Δεν έχασε κανένα άλλο game στο σερβίς του για το υπόλοιπο ματς ο Σέρβος, μόνο σε ένα game απειλήθηκε με break point και "έσπασε" νωρίς σε όλα τα σετ τον Sinner, σε 4ο και 5ο μάλιστα το έκανε από 2 φορές, για να φτάσει στην ολική ανατροπή χωρίς καν να κινδυνέψει άμεσα, έπειτα από 3 ώρες και 35 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ήταν η 26η διαδοχική νίκη του Djokovic στο Wimbledon, με τον Σέρβο να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στον 7ο τίτλο του στο βρετανικό major.

Την Παρασκευή θα παίξει στα ημιτελικά με το νικητή του άλλου σημερινού αγώνα, μεταξύ του David Goffin και του Cameron Norrie.

Όποιος και αν είναι ο νικητής, ο Djokovic θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί σ' αυτό το ματς και, αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα έχει 32 τελικούς Grand Slam στο ενεργητικό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots