WTA
Άνετα η Serena, έχασε η Venus (vids)

 
Άνετα η Serena, έχασε η Venus (vids)
Άνετα η Serena, έχασε η Venus (vids)
tennisnews team Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 - 16:13

H Serena Williams έχασε μόλις τρία games στην πρεμιέρα της στο Indian Wells από την Laura Siegemund και προκρίθηκε άνετα στον 3ο γύρο. Αντίθετα, η μεγάλη της αδερφή, Venus Williams, ηττήθηκε από την Kurumi Nara στην πρώτη της αναμέτρηση στο τουρνουά της Καλιφόρνια μετά από 15 χρόνια.

Η Serena Williams δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στην πρώτη αναμέτρηση που έδωσε μετά από το Australian Open. H 34χρονη Αμερικανίδα, Νο1 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε της Laura Siegemund με 6-2, 6-1, σε 63 μόλις λεπτά.

Η Serena είχε στη διάθεσή της το καλό της σερβίς όποτε χρειάστηκε και τελείωσε τον αγώνα με 4 άσους, κερδίζοντας τους 21 από τους 28 πόντους στα πρώτα της σερβίς. Κατάφερε να σώσει και τα 3 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" την Γερμανίδα 4 φορές, μετά από 7 ευκαιρίες.

"Η έντασή μου ήταν το κλειδί. Ήξερα καλά πως αν δεν ήμουν στο 100% μου σήμερα, θα ήταν ένα μεγάλο και δύσκολο ματς", είπε η Serena μετά από τον αγώνα. Στον 3ο γύρο του BNP Paribas Open, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου θα αντιμετωπίσει την Yulia Putintseva, που κέρδισε την Kristina Mladenovic με 6-4, 6-4.

Στο μεταξύ, η αδερφή της Serena, Venus Williams, που σταμάτησε φέτος το μποϊκοτάζ στο Indian Wells και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην έρημο της Καλιφόρνια μετά από 15 χρόνια, γνώρισε την ήττα από την Kurumi Nara, με 6-4, 6-3.

Η Γιαπωνέζα τενίστρια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μπήκε με φόρα σε αυτή την αναμέτρηση, προερχόμενη από δύο νίκες προκριματικών, αλλά και από την άνετη επικράτησή της στον 1ο γύρο απέναντι στην Teliana Pereira (6-1, 6-2).

Το κοινό "αγκάλιασε" την επιστροφή της Venus και την ζητωκραύγαζε για εκείνη σε κάθε κερδισμένο πόντο της, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την αδικία του 2001. Οι δύο παίκτριες ήταν πολύ κοντά μέχρι τα μέσα του 1ου σετ και το 3-3, όμως από εκείνο το σημείο η βροχή διέκοψε τις προσπάθειές τους για 35 περίπου λεπτά.

Μετά από την επιστροφή των δύο παικτριών στο court, η Αμερικανίδα προηγήθηκε με break στο 4-3, άρχισε όμως να κάνει πολλά λάθη και να δίνει εύκολους πόντους στη Nara, που ήταν πολύ συνεπής και πήρε τα τρία επόμενα games για να φέρει στο μέρος της το πρώτο σετ.

Η 24χρονη Γιαπωνέζα εκμεταλλεύτηκε το momentum και διατήρησε παράλληλα την ψυχραιμία της, για να "σπάσει" δύο φορές την Williams στο ξεκίνημα του 2ου σετ και να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι και το τέλος, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της.

"Ναι, είμαι πολύ χαρούμενη. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου", δήλωσε μετά τη νίκη της η Nara, η οποία στο παρελθόν είχε κερδίσει μόλις μια φορά παίκτρια από το Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, σε 16 προσπάθειες.

"Ήταν σαν παραμύθι που επέστρεψα εδώ και αγωνίστηκα. Μια νίκη θα ήταν καλή, αλλά σημαίνει πολλά για μένα και μόνο που αγωνίστηκε", δήλωσε στη συνέντευξη τύπου της η Venus. "Πρέπει να επιστρέψω και του χρόνου. Σίγουρα θα ήθελα πολύ να το κάνω", πρόσθεσε η Αμερικανίδα, η οποία τον Ιούνιο θα γίνει 36 ετών.

Η Nara θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του αμερικανικού τουρνουά την Barbora Strycova, που μετά από μια μάχη 2 ωρών και 39 λεπτών, επικράτησε της Andrea Petkovic με 5-7, 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots