WTA
Ήττα για τη Σάκκαρη στο Gstaad

 
Ήττα για τη Σάκκαρη στο Gstaad
Ήττα για τη Σάκκαρη στο Gstaad
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 - 15:04

H Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε στο Gstaad της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα, για την International διοργάνωση της WTA, Ladies Championship Gstaad. Στον 1ο γύρο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γνώρισε την ήττα από την Anett Kontaveit.

H Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον 2ο γύρο του Ladies Championship Gstaad, καθώς ηττήθηκε από την Kontaveit με 7-5, 6-1, στην επιστροφή της στο tour της WTA.

Στην 3η της αναμέτρηση με την Kontaveit στο tour, η Μαρία γνώρισε την δεύτερη της ήττα, με την 20χρονη Εσθονή να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση. Είχε σε μεγάλη μέρα το σερβίς της, πετυχαίνοντας 4 άσους και κερδίζοντας τους 26 από τους 32 πόντους στα πρώτα της σερβίς.

Το κυριότερο για την Εσθονή ήταν πως δεν άφησε τις ευκαιρίες της να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Στο πολύ κλειστό πρώτο σετ έσωσε break point της Σάκκαρη, ενώ στο 2ο σετ αξιοποίησε και τα δύο break points της, για να κάνει συνολικά 3 break στην Ελληνίδα, έχοντας μόλις 4 ευκαιρίες για break.

Θυμίζουμε πως σήμερα, η Σάκκαρη πήρε τους βαθμούς που κέρδισε στο Wimbledon πριν από δύο εβδομάδες. Είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά του τρίτου Grand Slam της χρονιάς και έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, όπου έδωσε μια μεγάλη μάχη με τη Venus Williams. Σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 100 και συγκεκριμένα έφτασε στο Νο. 97 του κόσμου.

Η Kontaveit θα συνεχίσει την προσπάθειά της στον 2ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης των 250.000 δολαρίων του Gstaad, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Ελβετίδα Rebeka Masarova, είτε τη Νο. 2 στο ταμπλό, Jelena Jankovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots