WTA
H Serena κέρδισε το ESPY για 10η φορά!

 
H Serena κέρδισε το ESPY για 10η φορά!
H Serena κέρδισε το ESPY για 10η φορά!
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 - 21:43

Η Serena Williams αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια στον κόσμo από τα ESPY Awards, για 8η χρονιά στην καριέρα της. Αυτό ήταν το 10ο βραβείο ESPY που μπήκε στην πλούσια συλλογή της σπουδαίας Αμερικανίδας. 

Λίγες μέρες μετά από την κατάκτηση του 22ου Grand Slam τίτλου της, η Serena Williams αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια στον κόσμο από τα ESPY Awards. Ήταν η 8η φορά που η Serena κερδίζει το βραβείο της καλύτερης τενίστριας της χρονιάς, μετά από το 2003, το 2004, το 2009, το 2010, το 2011, το 2013 και το 2015.

Η νίκη της Serena απέναντι στην Angelique Kerber στον τελικό του Wimbledon ήταν καθοριστική, αφού η Γερμανίδα, πρωταθλήτρια στο Australian Open φέτος, ήταν επίσης υποψήφια για παίκτρια της χρονιάς και προφανώς αν κέρδιζε και στο Λονδίνο θα είχε περισσότερες πιθανότητες από τη Serena.

Εκτός από τις Serena και Kerber, υποψήφιες για τενίστριες της χρονιάς στα βραβεία ESPY ήταν επίσης η πρωταθλήτρια του US Open, Flavia Pennetta, καθώς και η πρωταθλήτρια του Roland Garros, Garbine Muguruza.

Το βραβείο αυτό ήταν το 10ο ESPY που κέρδισε η Serena Williams. Η πολύ σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια, έχει αναδειχθεί 8 φορές καλύτερη τενίστρια, ενώ δύο χρονιές ψηφίστηκε και καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, το 2003 και το 2013.

Η αμέσως επόμενη πιο πετυχημένη τενίστρια στα ESPY Awards είναι η Maria Sharapova, η οποία έχει κερδίσει 5 βραβεία. Ακολουθούν οι Venus Williams (4 βραβεία), Steffi Graf (3 βραβεία), Monica Seles (2 βραβεία) και Lindsay Davenport (2 βραβεία). Τα ESPY Awards ξεκίνησαν το 1993.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots