WTA
Η Golubic κατέκτησε το Gstaad!

 
Η Golubic κατέκτησε το Gstaad!
Η Golubic κατέκτησε το Gstaad!
tennisnews team Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 17:27

Η Viktorija Golubic έγινε η πρώτη Ελβετίδα τενίστρια που κέρδισε WTA τίτλο στο Gstaad, κερδίζοντας με ανατροπή στον συναρπαστικό τελικό του Ladies Championship Gstaad την Kiki Bertens. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα της Golubic, που είχε την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας της στο Gstaad.

H Golubic έγινε η πρώτη Ελβετίδα τενίστρια που κέρδισε WTA τίτλο στο Gstaad, καθώς και η πρώτη που κέρδισε γενικά τίτλο στο Gstaad από το 1978, όταν έγινε για τελευταία φορά τουρνουά στη μικρή πόλη του Saanen.

Στον τελικό του Ladies Championship Gstaad, η 23χρονη Golubic, η οποία έχει Σέρβα μητέρα και Κροάτη πατέρα, επικράτησε της Kiki Bertens με 4-6, 6-3, 6-4.

Μετά και τη σπουδαία νίκη της Bertens επί της κορυφαίας του ταμπλό, Timea Bacsinszky, στα ημιτελικά του Σαββάτου (7-5, 7-6), η Golubic ήταν η μεγάλη ελπίδα των Ελβετών, που την υποστήριξαν θερμά σήμερα.

Η Ολλανδέζα ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και με ένα κρίσιμο break στο 4-4 του 1ου σετ, απέκτησε προβάδισμα και πήρε το εναρκτήριο σετ με 6-4. Η Ελβετίδα επέστρεψε στον αγώνα με το καλημέρα στο 2ο σετ, στο οποίο έκανε γρήγορο break.

Η 23χρονη, η οποία κατάφερε να αξιοποιήσει και τα 7 break points που δημιούργησε - δύο από αυτά στο 3ο σετ - ολοκλήρωσε την ανατροπή της σε κάτι περισσότερο από δυο ώρες, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Μόλις φέτος, στο Ricoh Open της Ολλανδίας, η Golubic προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε WTA διοργάνωση. Σήμερα αγωνίστηκε στον πρώτο της τελικό και τον συνδύασε με μια μεγάλη νίκη, για να εξασφαλίσει νέο career high. Συγκεκριμένα, από το Νο. 105 που βρίσκεται σήμερα, θα ανεβεί 33 θέσεις και θα φτάσει στο Νο. 72 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Είναι στ' αλήθεια εκπληκτικό. Τον Μάρτιο προκρίθηκαν στο Katowice και κέρδισε έναν αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά για πάνω από ένα χρόνο που έπαιξα σε τουρνουά της WTA. Στο 's-Hertogenbosch έπαιξα στα προημιτελικά και είχα υπέροχες εμπειρίες. Βελτιώθηκα ακόμα περισσότερο και τώρα είμαι νικήτρια σε τουρνουά, κάτι που μου δίνει απίστευτα συναισθήματα", δήλωσε η Golubic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots