Το μεγαλύτερο σερί στον 21ο αιώνα η Swiatek! (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 17:12

Η Iga Swiatek δεν έπαιξε ούτε έναν αγώνα στο γρασίδι πριν πάει στο Wimbledon, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να φτάσει εύκολα στην 36η διαδοχική νίκη της στο tour, φτάνοντας στο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του 21ου αιώνα στο WTA Tour!

75 λεπτά χρειάστηκε η Swiatek, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Jana Fett με 6-0, 6-3, στον αγώνα που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του Centre Court στο Wimbledon.

Η 21χρονη Πολωνή, έδωσε τον πρώτο της αγώνα στο γρασίδι μετά από ένα χρόνο και τον πρώτο της αγώνα στο Centre Court γενικά, ήταν όμως και σήμερα πολύ καλή, δείχνοντας πως αναμφίβολα ανήκει στα φαβορί και σ' αυτό το τουρνουά.

Έσωσε τα 6 από τα 8 break points που αντιμετώπισε η Swiatek και αξιοποίησε τα 6 από τα 10 δικά της, για να φτάσει σε ακόμα μια straight sets νίκη και να επιμηκύνει το αδιανόητο σερί της.

Στο 1ο σετ δεν έχασε ούτε ένα game η πρωταθλήτρια του Roland Garros, ενώ στο 2ο σετ επέστρεψε από το 1-3, για να κερδίσει 5 games στη σειρά και να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 1 ώρα και 15 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 36η διαδοχική νίκη για την Iga, που έχει πλέον στην κατοχή της το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία της WTA για τον 21ο αιώνα, δηλαδή από το 2000 και μετά. Ξεπέρασε το ρεκόρ των 35 σερί νικών που είχε η Venus Williams από το 2000.

Στον 2ο γύρο του Wimbledon, η κορυφαία του κόσμου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδή Lesley Pattinama Kerkhove, που κέρδισε την Sonay Kartal με 6-4, 3-6, 6-1.

Λιγότερο από μια ώρα έμεινε στο court για την πρεμιέρα της η Paula Badosa, η οποία συνέτριψε την Louisa Chirico με 6-2, 6-1 σε 56 λεπτά και θα παίξει στον 2ο γύρο με μια εκ των Irina Bara και Chloe Paquet.

Η Barbora Krejcikova επικράτησε της Maryna Zanevska με 7-6 (4), 6-3 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Viktorija Golubic, που κέρδισε την Andrea Petkovic με 6-4, 6-3.

Η Ajla Tomljanovic έβγαλε εκτός τη Νο.18 του ταμπλό, Jil Teichmann, με 6-2, 6-3 και θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα qualifier Catherine Harrison, που πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ένα Grand Slam εις βάρος της Arantxa Rus, με 6-1, 6-4.

Σε αγώνες που εκκρεμούσαν από το χθεσινό πρόγραμμα, η Qiang Wang ολοκλήρωσε την έκπληξη, αποκλείοντας τη Νο.14 του ταμπλό, Belinda Bencic, με 6-4, 5-7, 6-2, ενώ η Jelena Ostapenko επιβλήθηκε της Oceane Dodin με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots