WTA
Στο Νο.1 του κόσμου η Swiatek! (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 - 2:22

H Iga Swiatek έφτασε στη 12η διαδοχική νίκη της και εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η Swiatek κέρδισε στην πρεμιέρα της στο Μαϊάμι τη Viktorija Golubic με 6-2, 6-0 και προκρίθηκε στη φάση των "32" του Miami Open.

Αυτή ήταν η 12η διαδοχική νίκη για την 20χρονη Πολωνή, πρωταθλήτρια στα πρώτα δυο 1000άρια της χρονιάς στην Ντόχα και στο Indian Wells, ενώ ήταν και μια ιστορική νίκη, αφού χάρη σε αυτή εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Θυμίζουμε πως η Ashleigh Barty αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αυτή την εβδομάδα και αποφάσισε να αποχωρήσει και από την κατάταξη. Η Swiatek, που ανέβηκε στο Νο.2 μετά την κατάκτηση του Indian Wells, "σφράγισε" με τη σημερινή νίκη πως θα παραμείνει μπροστά από τις υπόλοιπες παίκτριες και με την αφαίρεση της Barty τη Δευτέρα 4 Απριλίου, θα γίνει το νέο Νο.1 του κόσμου.

H Swiatek θα γίνει η 28η διαφορετική παίκτρια που ανεβαίνει στο Νο.1 της κατάταξης της WTA ενώ αυτή θα είναι η πρώτη αλλαγή που θα γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ανέβηκε η Barty στην κορυφή και παρέμεινε εκεί μέχρι σήμερα.

Η Swiatek, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει και μια σημαντική διαφορά αν συνεχίσει το νικηφόρο της σερί στο Μαϊάμι, θα παίξει στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Madison Brengle, που απέκλεισε τη Νο.29 του ταμπλό, Liudmila Samsonova, με 6-4, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots