WTA
H Halep μοίρασε κουλούρια στον τελικό!

 
H Halep μοίρασε κουλούρια στον τελικό!
H Halep μοίρασε κουλούρια στον τελικό!
tennisnews team Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 18:34

Η Simona Halep κέρδισε τον ευκολότερο τελικό της καριέρας της, καθώς δεν έχασε κανένα game και συνέτριψε με double bagel την Anastasija Sevastova, σε 47 μόλις λεπτά! Ήταν ο πρώτος τελικός που ολοκληρώθηκε με double bagel από το 2013, ενώ η Ρουμάνα πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο στην πατρίδα της και τον 13ο συνολικά στην καριέρα της.

Είχαν περάσει 3,5 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποια παίκτρια κέρδισε WTA τίτλο με double bagel στον τελικό, από τον Ιανουάριο του 2013 δηλαδή, όταν η Agnieszka Radwanska κέρδισε στον τελικό του Apia International Sydney την Dominika Cibulkova χωρίς να χάσει game.

Ήρθε η σειρά της Simona Halep να φτάσει σε αυτό το ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο επίτευγμα, μετά και τη νίκη της επί της Anastasija Sevastova με 6-0, 6-0, στον σημερινό τελικό του Bucharest Open, στο Βουκουρέστι.

Σε λιγότερο από 50 λεπτά, η ασταμάτητη Halep κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της στο τουρνουά της πατρίδας της, μετά από το 2014, τον δεύτερο φετινό της τίτλο μετά από την Premier Mandatory διοργάνωση της Μαδρίτης που κέρδισε τον Μάιο, καθώς και τον 13ο συνολικά στην καριέρα της, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε τελικούς στο 13-8. 

Ήταν με διαφορά ο πιο εύκολος τελικός στην καριέρα της Ρουμάνας, που έπαιξε το καλύτερό της τένις και σε συνδυασμό με την άσχημη μέρα της Sevastova, έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο court.

Η Λετονή θα μπορούσε να αλλάξει την τύχη της στον αγώνα, για να μη χάσει τουλάχιστον κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από τα δύο break points της. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του ούτε μια φορά στο ματς, με τη Halep να αξιοποιεί τα 6 από τα 9 break points thw.

H 24χρονη Ρουμάνα, Νο. 1 στο ταμπλό και Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε συνολικά 52 πόντους σήμερα και έχασε μόλις 21! Όλα αυτά, μια μέρα μετά από την πολύ αγχωτική της επικράτηση επί της Vania King στα ημιτελικά, με 6-7 (3), 6-4, 6-3.

Για τη Sevastova, αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός της φέτος, λιγότερο από ένα μήνα μετά από τον τελικό του Mallorca Open στην Ισπανία (όπου έχασε από την Caroline Garcia). Η 26χρονη Λετονή έχει προκριθεί στους πρώτους της τελικούς από το 2010, όταν είχε κερδίσει τον μοναδικό τίτλο της καριέρας της, στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Σε γενικές γραμμές είχε μια καλή εβδομάδα, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και τη Sara Errani (Νο. 2 στο ταμπλό) στα προημιτελικά (με 7-6, 6-3), ωστόσο η προσπάθειά της τελείωσε εφιαλτικά, με έναν τελικό που θα προσπαθήσει να ξεχάσει, όσο δύσκολο και αν είναι.

Παρά την οδυνηρή της ήττα σήμερα, η Sevastova θα κερδίσει 17 θέσεις μετά και από τη νέα παρουσία της σε τελικό, που θα τη φέρουν πίσω στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως η Λετονή είχε φτάσει στο Νο. 36 του κόσμου το 2011, αλλά το 2013 σταμάτησε το επαγγελματικό τένις μετά και τους συνεχόμενους τραυματισμούς της. Επέστρεψε στη δράση το 2015 και μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς έχει καταφέρει να καθιερωθεί ξανά στο κορυφαίο tour του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots