WTA
Εκτός Bastad η Σάκκαρη

 
Εκτός Bastad η Σάκκαρη
Εκτός Bastad η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 14:01

Η Μαρία Σάκκαρη είχε προηγηθεί με σετ και με break, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει την Lucie Hradecka στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Swedish Open και θα μείνει εκτός κυρίως ταμπλό της International διοργάνωσης του Bastad στη Σουηδία.

Η Σάκκαρη έδειχνε να έχει το πάνω χέρι μέχρι τα μισά της αναμέτρησής της με την Hradecka, καθώς είχε προηγηθεί με σετ και με break στο 6-2, 2-1. Η 31χρονη Τσέχα ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα της πρωταθλήτριάς μας από τη γραμμή του σερβίς, για να κάνει 9 break και να πάρει τη νίκη με 2-6, 6-3, 6-1.

Με μια νίκη και μια ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο International τουρνουά των 250.000 δολαρίων, που ανήκει στην WTA, η 21χρονη Ελληνίδα. Στον πρώτο της αγώνα, είχε κερδίσει την Κυριακή την Alize Lim, με 6-3, 6-2.

Η Σάκκαρη ήταν πολύ καλύτερη από την Hradecka στο πρώτο μέρος του σημερινού της αγώνα και προηγήθηκε με 3-0, για να κάνει ένα ακόμη break στο τέλος του 1ου σετ και να το κατακτήσει με 6-2.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με τρία συνεχόμενα break, δύο για την Ελληνίδα και ένα για την Τσέχα. Η 21χρονη Μαρία ήταν μπροστά με 2-1 και είχε το σερβίς, όμως ακολούθησαν 4 διαδοχικά κερδισμένα games από την πολύ έμπειρη Hradecka, που κατάφερε να αλλάξει εντελώς τη ροή του αγώνα, πριν να είναι πολύ αργά για εκείνη.

Αφού προηγήθηκε με 5-2, η Hradecka πήρε το 2ο σετ με 6-3, ενώ προηγήθηκε με διπλό break στο 3-0 του 3ου σετ, αποκτώντας αποφασιστικό προβάδισμα πρόκρισης. Η Μαρία μείωσε σε 1-3, αλλά συνέχισε να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο σερβίς της, το οποίο δεν κράτησε ούτε μια φορά στο τελευταίο σετ.

Η Hradecka ολοκλήρωσε την ανατροπή με το 9o break της στην αναμέτρηση στο 7ο game του 3ου σετ, κάνοντας το 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά συνολικού αγώνα στο Court 2.

Να σημειωθεί πως η Σάκκαρη υποχώρησε στο Νο. 99 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, έχασε δηλαδή δύο θέσεις, αλλά παρέμεινε στο Top 100 για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα και αν καταφέρει να διατηρηθεί τόσο ψηλά για περίπου ένα μήνα ακόμα, θα μπει απευθείας στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots