WTA
Εύκολα στην 8άδα η Halep (vids)

 
Εύκολα στην 8άδα η Halep (vids)
Εύκολα στην 8άδα η Halep (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 - 1:20

H Simona Halep ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Karolina Pliskova στον 3ο γύρο του Rogers Cup και έκλεισε μια θέση για την τελική 8άδα. Εν τω μεταξύ, οι Ρωσίδες έστησαν το δικό τους πάρτι στο Μόντρεαλ, αφού οι Daria Kasatkina, Anastasia Pavlyuchenkova και Svetlana Kuznetsova, προκρίθηκαν στα προημιτελικά αφήνοντας έξω μεγάλα ονόματα!

Μόλις 67 λεπτά χρειάστηκε η Simona Halep, για να "εξουδετερώσει" την Karolina Pliskova με 6-3, 6-3. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια αξιοποίησε τα 4 από τα 9 break points που δημιούργησε, έκανε λίγα λάθη και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από πολύ νωρίς μέχρι και το τέλος της, για να πάρει μια σχετικά άνετη πρόκριση για τους προημιτελικούς του Rogers Cup.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Svetlana Kuznetsova, που πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Petra Kvitova, με 7-6 (2), 6-3. Η 31χρονη Ρωσίδα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει ανεβεί στο Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να κερδίσει το πολύ κλειστό πρώτο σετ - στο οποίο οι δύο παίκτριες είχαν από τρία break - μετά από ένα άψογο tie-break.

Στο 2ο σετ ήταν καλύτερη και πήρε αποφασιστικό προβάδισμα νίκης από το 6ο game, όταν έφτασε στο 6-2. Η κορυφαία Τσέχα τενίστρια, δυο φορές πρωταθλήτρια στο Wimbledon, μείωσε σε 4-3, η Kuznetsova όμως κέρδισε τα δύο επόμενα games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

Νωρίτερα, η 19χρονη Daria Kasatkina άφηνε εκτός ένα άλλο πολύ μεγάλο όνομα, τη Roberta Vinci, κερδίζοντας την Ιταλίδα με 7-5, 6-3. Η Kasatkina, η οποία είναι ήδη στο Νο. 33 του κόσμου, έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ικανή για μεγάλα πράγματα κυριαρχώντας στο πνευματικό κομμάτι μιας πολύ κλειστής αναμέτρησης, που είχε συνολικά 8 break, 5 για τη Ρωσίδα και 3 για την Ιταλίδα.

Σπουδαία πρόκριση πήρε και η Anastasia Pavlyuchenkova, η οποία άφησε εκτός συνέχειας την Agnieszka Radwanska, με 6-4, 6-7 (4), 6-1. Η 25χρονη Ρωσίδα κυριάρχησε με το πολύ επιθετικό παιχνίδι της και προηγήθηκε με 6-4, 3-1, 40-0, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο διπλό break, με την "Aga" να μένει ζωντανή μειώνοντας σε 3-2.

Αργότερα η Πολωνή επέστρεψε από το 30-0 και έκανε το break για το 3-3. Η Pavlyuchenkova είχε κι άλλες ευκαιρίες, ακόμα μεγαλύτερες, στο 2ο σετ. Έκανε νέο break και προηγήθηκε με 5-3, σερβίροντας για τη νίκη στο 5-4. Δημιούργησε διπλό match point στο 5-4, 40-15, η Radwanska όμως κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 5-5!

Η Πολωνή ολοκλήρωσε μια τρελή ανατροπή στο 2ο σετ με την κατάκτηση του tie-break (7-4), ωστόσο δεν είχε περισσότερες δυνάμεις από τη Ρωσίδα, ούτε σωματικά, ούτε και πνευματικά. Η Pavlyuchenkova συνέχισε απτόητη να κάνει το παιχνίδι της στο 3ο σετ και ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική σε όλες τις κρίσιμες μπάλες, για να το κατακτήσει με το εμφατικό 6-1 και να βάλει τέλος στο παιχνίδι έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots