WTA
Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Tsurenko (vid)

 
Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Tsurenko (vid)
Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Tsurenko (vid)
tennisnews team Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 - 15:49

Για 2η διαδοχική χρονιά, η Lesia Tsurenko είναι η πρωταθλήτρια του Ακαπούλκο! Μετά από μια απίθανη εβδομάδα στο Μεξικό, η 28χρονη Ουκρανή έχασε το πρώτο της σετ στην εβδομάδα στον τελικό του Abierto Mexicano, στον οποίο κέρδισε τελικά την Stefanie Voegele, για να κατακτήσει τον 4ο τίτλο στην καριέρα της.

H Lesia Tsurenko oλοκλήρωσε υποδειγματικά την άψογη εβδομάδα της στο Ακαπούλκο, καθώς κέρδισε την Stefanie Voegele με 5-7, 7-6 (2), 6-2 στον τελικό του Abierto Mexicano και παρέμεινε στον θρόνο της στο International τουρνουά της WTA.

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για την Ουκρανή, που στα πρώτα 4 παιχνίδια της στην εβδομάδα δεν είχε απωλέσει σετ και είχε χάσει μόνο 19 games, δηλαδή λιγότερα από 5 μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Στον τελικό ωστόσο, όχι μόνο έχασε το πρώτο της σετ, αλλά βρέθηκε πίσω με 6-7, 2-4 από την Voegele!

Η 27χρονη Ελβετίδα, η οποία είχε αποκλείσει και τη Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο, έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας της, όμως όταν έκανε το break για το 4-2 στο 2ο σετ, ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας από την Tsurenko.

Πρώτα η Ουκρανή με 3 κερδισμένα games στη σειρά πέρασε μπροστά για το 5-4, ενώ στο tie-break, όπου κατέληξε το σετ, έχασε μόνο 2 πόντους. Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και παρά την μάχη της Voegele, που μείωσε σε 3-2 μετά από 2 games με πολλές ισοπαλίες, κατάφερε να κερδίσει τα 3 τελευταία games του αγώνα και να ολοκληρώσει την ανατροπή, σε 2 ώρες και 44 λεπτά ενός χορταστικού τελικού.

Παρά τα 10 διπλά λάθη της στον τελικό, η Tsurenko κατάφερε να φτάσει στην 10η διαδοχική της νίκη στο Ακαπούλκο και να διατηρήσει άλλο ένα εντυπωσιακό σερί. Έχει αγωνιστεί σε 4 τελικούς στην καριέρα της και δεν έχει χάσει κανέναν, κατακτώντας το Σάββατο τον 4ο τίτλο της.

Εκτός από τους 2 τίτλους στο Ακαπούλκο, είχε κερδίσει επίσης το Istanbul Cup στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2015 και το Guangzhou International Women's Open στην Guangzhou τον Σεπτέμβριο του 2016. Και τα 4 τουρνουά που έχει κερδίσει, ανήκουν στην κατηγορία International της WTA.

Η Tsurenko υπερασπίστηκε τους 280 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Ακαπούλκο και θα παραμείνει στο Νο. 40 της παγκόσμιας κατάταξης. H Voegele, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό WTA διοργάνωσης, θα κερδίσει 57 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο. 126 του κόσμου τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots