WTA
Στο Top 20 η Zheng, έμεινε στο Νο.6 η Σάκκαρη

 
Στο Top 20 η Zheng, έμεινε στο Νο.6 η Σάκκαρη
© Bank of Communications Zhengzhou Open
tn team Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 - 11:33

Η 21χρονη Qinwen Zheng, μετά και την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας της επέστρεψε στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Χωρίς αλλαγές οι πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τη Μαρία Σάκκαρη να διατηρείται στο Νο.6.

Η Zheng είχε μια απίθανη εβδομάδα στο Zhengzhou της Κίνας και κατέκτησε το 500άρι τουρνουά της πατρίδας της, για να κερδίσει σήμερα 5 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.19 του κόσμου, ισοφαρίζοντας και το προσωπικό της career high.

Η φιναλίστ του τουρνουά, Barbora Krejcikova, κέρδισε και εκείνη 5 θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο.13 του κόσμου.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο Top 10 της WTA, με την Aryna Sabalenka να είναι στο Νο.1 και την Iga Swiatek να την ακολουθεί στο Νο.2, έχοντας μια αρκετά κοντινή απόσταση που της επιτρέπει να ελπίζει στο 2ο συνεχόμενο Year-end No.1.

Στο Νο.3 είναι η πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff, την οποία ακολουθούν η Jessica Pegula στο Νο.4 και η Elena Rybakina στο Νο.5.

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρείται πολύ ψηλά, στο Νο.6 του κόσμου, ενώ η Ons Jabeur βρίσκεται στο Νο.7. Η Marketa Vondrousova (Νο.8), η Karolina Muchova (No.9) και η Caroline Garcia (No.10) συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Η πολύ καλή αυτό το διάστημα Jasmine Paolini κέρδισε μια θέση και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.30. 9 θέσεις άφησε πίσω της η Lesia Tsurenko, που ανέβηκε στο Νο.34, ενώ 17 θέσεις κέρδισε η πρωταθλήτρια του Χονγκ Κονγκ, Leylah Fernandez, η οποία ανέβηκε στο Νο.43.

"Αθόρυβα" βελτίωσε το career high της η 16χρονη Mirra Andreeva, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.49, ενώ η Katerina Siniakova, μετά και την πορεία της μέχρι τον τελικό του Χονγκ Κονγκ, κέρδισε 25 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.60.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots