WTA
2η νίκη για την Osaka, εκτός η Jabeur (vids)

 
2η νίκη για την Osaka, εκτός η Jabeur (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 21:03

H Naomi Osaka απέκλεισε και την Petra Martic στην Ντόχα, για να κάνει το πρώτο της ζευγάρι νικών από τον Απρίλιο του 2022 και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Qatar Open. Εκεί θα βρίσκονται οι Elena Rybakina και Jelena Ostapenko, όχι όμως η Ons Jabeur, που υπέστη μια ακόμα ήττα.

Η Osaka δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον καλό της εαυτό και μετά την Caroline Garcia, έβγαλε εκτός Qatar Open και την Petra Martic, την οποία κέρδισε με 6-3, 7-6 (9).

Η Osaka έκανε ένα break που την έφερε μπροστά με 4-1 στο 1ο σετ και δεν κοίταξε πίσω της. Στο 2ο σετ απώλεσε προβάδισμα με 5-3 και κινδύνεψε άμεσα, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τριπλό set point στο 3-6 του tie-break. Κατάφερε να τα σβήσει όλα, καθώς και ένα 4ο στο 8-9, για να κερδίσει τελικά το συναρπαστικό tie-break με 11-9 και να βάλει τέλος στο ματς.

Για 1η φορά από τον Απρίλιο του 2022, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο Μαϊάμι, πέτυχε περισσότερες από μια νίκη στο ίδιο τουρνουά η 26χρονη Γιαπωνέζα, κάτοχος 4 Grand Slams τίτλων. 

Στον 3ο γύρο η Osaka, η οποία βρίσκεται στο Νο.747 του κόσμου, θα αντιμετωπίσει την Lesia Tsurenko. Η Tsurenko έβγαλε εκτός την Ons Jabeur, κερδίζοντάς την με το εμφατικό 6-3, 6-2. Η Jabeur έγινε η 3η Top 10 παίκτρια που αποκλείστηκε σήμερα στην Ντόχα, μετά τις Μαρία Σάκκαρη και Coco Gauff.

Αντίθετα, εύκολο έργο είχε η φορμαρισμένη Jelena Ostapenko, η οποία κέρδισε την Anhelina Kalinina με 6-0, 6-3 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τη Victoria Azarenka. Η Azarenka θυμίζουμε πως απέκλεισε την Xinyu Wang με 7-6 (2), 6-2.

Εύκολο βράδυ είχε και η Elena Rybakina, η οποία συνέτριψε τη Lin Zhu με 6-2, 6-1 και θα αντιμετωπίσει αύριο την Emma Navarro, για μια θέση στην τελική 8άδα. Η Navarro επικράτησε της Elise Mertens με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots