WTA
Κέρδισε η Σάκκαρη, ισοφάρισε η Ελλάδα

 
Κέρδισε η Σάκκαρη, ισοφάρισε η Ελλάδα
Κέρδισε η Σάκκαρη, ισοφάρισε η Ελλάδα
tennisnews team Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 - 8:30

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Katie Boulter και κέρδισε τον πρώτο πόντο για λογαριασμό της Ελλάδας στο Hopman Cup μετά από 17 χρόνια!

Η 23χρονη πρωταθλήτριά μας, επιβλήθηκε της Βρετανίδας τενίστριας με 6-0, 4-6, 6-2, σε 1 ώρα και 48 λεπτά.

Το ξεκίνημά της στην αναμέτρηση ήταν φανταστικό και δεν έχασε ούτε ένα game στο 1ο σετ από την 22χρονη Βρετανίδα, Νο. 97 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο 2ο σετ ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά και η Boulter δεν κέρδισε μόνο τα πρώτα της games, αλλά απέκτησε και σημαντικό προβάδισμα με break στο 5ο game, με 3-2. Ένα προβάδισμα που αξιοποίησε, κρατώντας το σερβίς της στα 3 επόμενα games που σέρβιρε, σβήνοντας ακόμα και break point της Σάκκαρη στο 8ο game (5-3), για να πάρει το σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη πάντως δεν πτοήθηκε και έκανε ένα πολύ καλό 3ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω της. Διατήρησε το προβάδισμά της και αφού κράτησε το σερβίς της σε ένα μεγάλο σε διάρκεια game για το 5-2, έκανε άλλο ένα break και "κλείδωσε" τη νίκη στο 8ο game, για το 6-2.

Ήταν η πρώτη ελληνική νίκη σε μονό στην ιστορία της Ελλάδας στο Hopman Cup και πλέον τα πάντα στη μάχη με τη Μεγάλη Βρετανία θα κριθούν στο μεικτό διπλό, που θα κλείσει και το πρώτο tie στη φετινή διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots