WTA
Κέρδισε 6 θέσεις η Σάκκαρη

 
Κέρδισε 6 θέσεις η Σάκκαρη
Κέρδισε 6 θέσεις η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 - 9:57

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και επέστρεψε στο Top 40.

Οι καλές εμφανίσεις της στη Μελβούρνη και η επιστροφή της στον 3ο γύρο του Australian Open, έφεραν τη Μαρία Σάκκαρη πίσω στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο. 37.

Η 23χρονη Ελληνίδα δεν είχε εύκολο έργο στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τη Jelena Ostapenko, πρωταθλήτρια Grand Slam και πρώην Top 5 παίκτρια, την οποία κέρδισε με 6-1, 3-6, 6-2. Στον 2ο γύρο έπαιξε με την άπειρη Αυστραλή αλλά έκπληξη της πρώτης εβδομάδας του τουρνουά, Astra Sharma. Δεν την επηρέασε ο διαφορετικός ρόλος που είχε σ' αυτό το ματς, αυτός του φαβορί, και την απέκλεισε με 6-1, 6-4.

Στον 3ο γύρο, τη σταμάτησε η κορυφαία Αυστραλή τενίστρια και Νο. 15 στο ταμπλό, Ashleigh Barty, που την κέρδισε με 7-5, 6-1. Να σημειωθεί πως η Barty στη συνέχεια κέρδισε και τη Maria Sharapova, για να μπει στα προημιτελικά.

Η Μαρία κατάφερε να πάρει 90 βαθμούς από το πρώτο Grand Slam της σεζόν (80 καθαροί) και να έχει μια καλή συγκομιδή και μια σημαντική βελτίωση του rank της από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2019. Θυμίζουμε πως το career high της είναι το Νο. 29, όπου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει στη δράση η πρωταθλήτριά μας, που θα συμμετέχει στην indoor διοργάνωση St. Petersburg Ladies' Trophy, που ανήκει στην Premier κατηγορία της WTA.

Θα έχει μια δύσκολη αποστολή από τον 1ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Julia Goerges, No. 5 στο ταμπλό.

Στη δεύτερη θέση της χώρας μας, πάντα είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο. 174. Δυο θέσεις έχασε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που βρίσκεται στο Νο. 460. Η Ελένη Κορδολαίμη κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 500, ενώ τέλος, η Λένα Δανιηλίδου υποχώρησε 3 θέσεις, στο Νο. 850 της WTA.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots