WTA
Τέλος το Ακαπούλκο για τη Σάκκαρη (vids)

 
Τέλος το Ακαπούλκο για τη Σάκκαρη (vids)
Τέλος το Ακαπούλκο για τη Σάκκαρη (vids)
tennisnews team Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 2:52

Η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε νωρίς το Ακαπούλκο, καθώς ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Abierto Mexicano από τη Monica Puig.

Παρά τη μάχη που έδωσε για να φτάσει στην ανατροπή, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο, τη Monica Puig, από την οποία ηττήθηκε με 7-5, 4-6, 6-0, στον 1ο γύρο του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Σε έναν αγώνα προσαρμογής, τον πρώτο της μετά από αρκετές ημέρες και τα παιχνίδια σε indoor γήπεδα που έδωσε για το Fed Cup στο Μπαθ, η Μαρία έκανε αρκετά λάθη, απήχε από τον καλό της εαυτό και η μάχη που έδωσε για να παραμείνει στο τουρνουά ενώ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν πίσω, δεν έφτασε για να της δώσει και την πρόκριση.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο προηγήθηκε 2 φορές με break στο 1ο σετ, στο 3-2 και στο 4-3. Σέρβιρε με επιτυχία για το 5-3 και η Σάκκαρη έσβησε 2 set points στο 9ο game (5-4) και άλλα 2 στο 10ο game (5-5), για να φέρει το σετ στα ίσα. Μάταια όμως, αφού υπέστη νέο break στο αμέσως επόμενο game και με love service game η Puig έκανε το 7-5 στο 12ο game.

Η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε με ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο 2ο σετ, που την έβαλε μπροστά με 3-0. Η Puig μείωσε σε 3-2 και ισοφάρισε σε 4-4 στο 8ο game, η Μαρία ωστόσο έκανε ακόμη ένα πολύ κρίσιμο break στο 10ο game, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στα πρώτα λεπτά του 3ου σετ, οι δυο παίκτριες πάλεψαν σκληρά και η Puig ήταν εκείνη που επικράτησε στα πρώτα καθοριστικά games. Η Πορτορικανή έκανε break για το 1-0 και έσβησε break point σε ένα μεγάλο σε διάρκεια game, για να κάνει το 2-0.

Στη συνέχεια επέστρεψε από το 30-0 και έσωσε 2 game points, για να κάνει νέο break για το 3-0. Όπως ήταν φυσικό οι ισορροπίες άλλαξαν σημαντικά, με τη Σάκκαρη να κάνει όλο και πιο εύκολα το λάθος, δείχνοντας πολύ επηρεασμένη ψυχολογικά. Δεν κατάφρε να κερδίσει ούτε το 6ο game η Ελληνίδα παίκτρια, παρόλο που ήταν μπροστά με 0-40 και είχε συνολικά 4 break points.

H Puig συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στο Ακαπούλκο, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε αγώνες 1ου γύρου στο τουρνουά σε 5-0 νίκες. Στον 2ο γύρο του Abierto Mexicano η 25χρονη θα αντιμετωπίσει τη Yafan Wang, που κέρδισε τη Marie Bouzkova με 6-2, 6-2.

Για τη Σάκκαρη, ο επόμενος σταθμός της είναι το Indian Wells, για το πολύ σπουδαίο τουρνουά της Καλιφόρνιας, BNP Paribas Open. H 23χρονη Ελληνίδα επισκέφτηκε για 3η φορά στα τελευταία 4 χρόνια το Ακαπούλκο, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή της πορεία, μέχρι τις "16" του θεσμού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots