WTA
Στο Νο. 41 η Σάκκαρη

 
Στο Νο. 41 η Σάκκαρη
Στο Νο. 41 η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 - 12:40

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Σταθερή έμεινε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Σάκκαρη υποχώρησε στο Νο. 41 της παγκόσμιας κατάταξης λίγες μέρες πριν την έναρξη του σημαντικότερου τουρνουά μετά από το Australian Open, το BNP Paribas Open, που θα αρχίσει την Τετάρτη στο Indian Wells.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δε θα έχει εύκολο έργο στην έρημο της Καλιφόρνιας καθώς θα υπερασπιστεί 120 βαθμούς. Το 2018, η Μαρία είχε μια πολύ καλή πορεία στο Indian Wells, φτάνοντας ως τον 4ο γύρο, όπου τη σταμάτησε η πρωταθλήτρια του τουρνουά, Naomi Osaka.

Πάντα δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία παρέμεινε σταθερή στο Νο. 171 του κόσμου. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο. 460 του κόσμου, ενώ η Ελένη Κορδολαίμη είναι στο Νο. 497. Τέλος, η Λένα Δανιηλίδου κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 853.

 

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δεν υπήρξαν αλλαγές. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Naomi Osaka και στη δεύτερη η Simona Halep. Στο Νο. 3 είναι η Petra Kvitova, στο Νο. 4 η Sloane Stephens και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Karolina Pliskova.

Η σημαντικότερη αλλαγή στο Top 50 ήταν η άνοδος της Yafan Wang στο Νο. 49 του κόσμου. Η 24χρονη Κινέζα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Ακαπούλκο και κέρδισε 16 θέσεις, για να βελτιώσει το career high της.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots