WTA
Ο νέος προπονητής της Σάκκαρη

 
Ο νέος προπονητής της Σάκκαρη
Ο νέος προπονητής της Σάκκαρη
tennisnews team Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 - 19:36

Η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε στο Indian Wells με νέο προπονητή στο πλευρό της και το tennisnews.gr σκιαγραφεί το προφίλ του.

Η Σάκκαρη προπονήθηκε μαζί με τον Andrei Pavel τις τελευταίες ημέρες στο Indian Wells, ενώ ο 45χρονος Ρουμάνος τεχνικός ήταν στο box της και κατά τη διάρκεια της μοναδικής αναμέτρησης της Ελληνίδας στο φετινό BNP Paribas Open, κόντρα στην Christina McHale.

Ο Pavel είναι ένα γνωστό όνομα στο WTA, αλλά και στο ATP Tour. Ως παίκτης κατέκτησε 3 ΑΤΡ τίτλους, έναν απ' αυτούς μάλιστα στο Masters του Καναδά, το 2001. Είχε φτάσει επίσης στα προημιτελικά του Roland Garros (2002) και άλλες 4 φορές σε 4ο γύρο Grand Slam διοργανώσεων, σε Μελβούρνη (1999, 2004) και Νέα Υόρκη (2000, 2004). Το career high του ήταν το Νο. 13 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2004.

Ως προπονητής, βρέθηκε αρχικά στο πλευρό της Jelena Jankovic, το 2011. Από το 2012 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Tamira Paszek, που εκείνους τους μήνες είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα της καριέρας της, φτάνοντας ως το Νο. 26 του κόσμου τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο Pavel έχει συνεργαστεί και με τη Simona Halep το 2017, σε μια περίοδο όμως που η Ρουμάνα είχε για βασικό προπονητή τον Darren Cahill. Από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, ο Pavel ήταν ο προπονητής του Marius Copil, που μέσα σ' αυτό το διάστημα έπαιξε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, στη Βασιλεία. 

Μετα το τέλος αυτής της συνεργασίας, σε συνδυασμό και με την απόφαση της Halep να μη συνεχίσει τη δοκιμαστική περίοδο συνεργασίας με τον Thierry Van Cleemput, στα ρουμανικά media υπήρχαν οι φήμες πως θα επέστρεψε στην ομάδα της ο Pavel και αυτή τη φορά θα είχε εκείνος τον κεντρικό ρόλο, ωστόσο ο 45χρονος προπονητής διέψευσε τη φημολογία, με την παρουσία του στις προπονήσεις της Σάκκαρη στην Καλιφόρνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots