WTA
Κόπιασε, αλλά πέρασε η Σάκκαρη (vids)

 
Κόπιασε, αλλά πέρασε η Σάκκαρη (vids)
Κόπιασε, αλλά πέρασε η Σάκκαρη (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 - 1:51

Χωρίς να έχει βρει ακόμα τα πατήματά της στο χώμα, η Μαρία Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αρκετά στην πρεμιέρα της στο Charleston απέναντι στην Conny Perrin, στο τέλος όμως πανηγύρισε τη νίκη και προκρίθηκε στις "32" καλύτερες της διοργάνωσης.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε την Perrin με 7-5, 3-6, 6-1 και πήρε ένα εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Volvo Car Open.

Η πρωταθλήτριά μας τελείωσε τον αγώνα με 31 winners, περισσότερους από τους διπλάσιους της Perrin (14), έκανε όμως και 38 αβίαστα λάθη, παραμένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

H Σάκκαρη έμεινε πίσω με break στο 1ο σετ, καθώς παρότι ήταν μπροστά με 1-1, 40-15 στο 3ο game υπέστη το break και βρέθηκε πίσω με 1-2. Στη συνέχεια περιόρισε σημαντικά τα λάθη της, προηγήθηκε χάρη σε ένα σερί 4 διαδοχικών games με 5-2, ενώ είχε ένα set point για το 6-2 στο 8ο game.

Παρόλα αυτά, η Ελβετίδα lucky loser δεν τα παράτησε και εκμεταλλεύτηκε μια μικρή χαλάρωση της Ελληνίδας, για να αποτρέψει αρχικά το σετ και έπειτα να καλύψει και τη διαφορά, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Με love service game ανέκτησε το προβάδισμα (6-5) η Σάκκαρη, που τελικά απέφυγε τα χειρότερα, κάνοντας το break για το 7-5 στο 12ο game.

Από το 1ο σετ η Σάκκαρη έδειχνε προβληματισμένη με την απόδοσή της, στο 2ο σετ ωστόσο τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο. Έδωσε πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλή της η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια και η 28χρονη Ελβετίδα έκανε δυο break στα πρώτα games του σετ, για να προηγηθεί με 4-1. 

Η Μαρία μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά η Perrin κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και έκανε νέο break στο 9ο game, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-3 και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδικήση της πρόκρισης.

Στο 3ο σετ το ντέρμπι κράτησε μόνο στα πρώτα 2 games, στα οποία οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Μαρία κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και να κερδίσει 5 games στη σειρά, για να γράψει έναν καλό επίλογο σ' αυτή τη δύσκολη περιπέτειά της στην πρεμιέρα της στη χωμάτινη σεζόν.

Στον 2ο γύρο του Volvo Car Open, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Andrea Petkovic, που έκανε νωρίτερα σήμερα έναν εξαιρετικό αγώνα και συνέτριψε τη Varvara Lepchenko με 6-0, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots