WTA
Σπουδαία νίκη και 8άδα η Σάκκαρη (vids)

 
Σπουδαία νίκη και 8άδα η Σάκκαρη (vids)
Σπουδαία νίκη και 8άδα η Σάκκαρη (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 - 0:35

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα μεγάλο ματς και "εκθρόνισε" από το Charleston την Kiki Bertens, πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη νίκη της στο 2019 μέχρι στιγμής!

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου, την περσινή πρωταθλήτρια του Charleston και Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Kiki Bertens, με 7-6 (8), 6-3, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Volvo Car Open. 

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της στο 2019 και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό στη χρονιά. Συνολικά ήταν η 3η της νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτρια, μετά τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν είχε κερδίσει και πάλι το Νο. 6, που τότε ήταν η Caroline Wozniacki, στη Wuhan, αλλά και το Μάιο του 2018, όταν είχε κερδίσει την Karolina Pliskova στη Ρώμη, Νο. 5 τότε στην κατάταξη.

Η Wozniacki είναι μια από τις πιθανές αντίπαλες που έχει για τα προημιτελικά του Charleston. Θα είναι είτε η Δανέζα, Νο. 5 στο ταμπλό του Volvo Car Open, είτε η Mihaela Buzarnescu, που είναι στο Νο. 12 του ταμπλό.

Στα πρώτα 5 games της αναμέτρησης η Μαρία έχασε 3 φορές το σερβίς της και βρέθηκε πίσω με 1-4, έχοντας κερδίσει με break το μοναδικό της game. Κατάφερε ωστόσο να ανακάμψει, κάνοντας μια εντυπωσιακή επιστροφή.

Πρώτα μείωσε σε 2-4, ενώ στο 10ο game, όταν η Ολλανδέζα σέρβιρε για το σετ, έκανε ακόμα ένα break για να ισοφαρίσει σε 5-5. Το σετ κρίθηκε σε ένα συναρπαστικό tie-break, στο οποίο η Σάκκαρη ήταν πίσω με 1-5, αλλά κατάφερε να κάνει νέα ανατροπή και να σβήσει 4 set point, κατακτώντας τελικά το tie-break με 10-8!

Το 2ο σετ ξεκίνησε με 3 break, 2 για τη Σάκκαρη και 1 για την Bertens. Η πρωταθλήτριά μας ήταν η πρώτη παίκτρια που κράτησε το σερβίς της για το 3-1 και έπειτα διατηρήθηκε μπροστά μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τη μεγάλη πίεση.

Στο 6ο game συνάντησε την περισσότερη πίεση, επιστρέφοντας από το 15-40 και σβήνοντας συνολικά 3 break point, για να φτάσει στο 4-2. Ακόμα ένα break point έσβησε για να κάνει το 5-3 και τελικά να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβο με νέο break, για το 6-3, σε 1 ώρα και 55 λεπτά συνολικιού παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots